Karadenizspor'da geçen sezon Zafer Men'in yardımcılığını yapan Antrenör  Murat Üçpınar, yaklaşan yeni sezon öncesi yaptığı açıklamada,"Karadenizspor lige katılmayacak diye sevinenler hayal kırıklığı yaşayacak.Lige katılıyoruz ve lige sonuna kadar asılacağız."dedi.Giden oyuncuların yerine nokta transfer yaptıklarını söyleyen Üçpınar, Erdemirspor futbol şubesinin kapatılmasına üzüldüğünü, Ereğlispor'un ise yıllardır bahanelere sığındığını belirtti. Üçpınar,"Her şey iyi takım ve iyi hoca ile olur. 2 stoperi atılıp 9 kişi kalan takıma karşı 22 dakika 4'lü defans oynarsan Ereğli'den öteye gidemezsin. Ereğlispor'da köklü değişim şart "dedi. 
Karadenizspor Antrenörü Murat Üçpınar, " Lige en iyi şekilde hazırlanıyoruz.Güzel bir ekip kurduğumuza inanıyorum. Karadenizspor lige katılmayacak diye sevinenler hayal kırıklığı yaşayacak.Lige katılıyoruz,hedef üst sıralar. Lige sonuna kadar asılacağız."dedi. Erdi, Mert ,Osman ve Semih Aykut ve kaleci Uğur'un takımdan ayrıldığını,Alaplı Belediyespor'dan Erdi,Erdemirspor alt yapısından yetişen Uğur Kapan'ı renklerine bağladıklarını ve kadroya 1-2 takviye daha yapacaklarını söyleyen Üçpınar,  "Geçen sene 8'de 0 yapmış bir  takım aldık.9. maç ilk maçımızdı ve o maçta mağlup olduk. Ona rağmen biz ligde kalacağımıza inanmıştık. Zafer hocanın varlığı ve arkamızdaki güçler bizi bu olaya itiyordu.Çok iyi bir birliktelik sağladık ve ligde kaldık.Bu önemli bir başarıdır."dedi.  

Şampiyonluğu ikram ettiler  
                                                                                                                           Geçen sezon Ereğlispor ile oynanan  1-1 berabere  biten ve  Ereğlispor'un şampiyonluk yolunda 2 puan kaybettiği çok tartışılan karşılaşmayı da yorumlayan Üçpınar, "Ereğlispor sezonun ilk yarısını en yakın rakibi Asma'nın 5 puan önünde bitirdi. Sonra şampiyonluğu 7 puan Asma'ya ikram etti.Biz onlardan 1 puan aldık onlar 2 puan kaybetti demek ki  şampiyonluğun kaçmasında etkimiz olmamış.İşin özeti bu."dedi.Üçpınar, " Zaten bizi taktiksel hatalar nedeniyle yenemediler .2 stoperi oyundan atılan bir takıma karşı halen 4 'lü savunma ile oynarsan bırak 1 puanı belki de hiç puan alamazsın.20 dakika şuursuz hücum ettiler, bu  hocanın hatası." dedi.                                          

Ereğlispor'da her şey 
var başarı yok !.                                                                                                         

"Her şey iyi takım ve iyi hoca ile olur. 2 stoperi atılıp 9 kişi kalan takıma karşı 22 dakika 4'lü defans oynarsan Ereğli'den öteye gidemezsin. Ereğlispor'da köklü değişim şart "diyen Üçpınar, "Ereğlispor her sene değişik şeyler oluyor.Biri gelip biri gidiyor.Tabi bunca başarısızlığa rağmen hiç gitmeyenlerde var." dedi.  Ereğlispor için, "Geçen seneki temposunu kaybetmiş.Sinerji yok.Topçu var para var yeme içme var malzeme var. Karadenizspor Ereğli'nin rakibi olmaması lazım, ama oluyor."ifadesini de kullandı.                                                                                                                                                                        

Yalçın'ın yerinde olmak istemem

" Başarı için Zonguldakspor, Kilimliyi, Kozlu'yu bekliyoruz .Öyle bir şey yok .Futbolda iyi takım yapacaksın çıkacaksın.Bahaneler sığınmamak lazım." diyen Üçpınar, " Erdemirspor'un A takım düzeyinde lige katılmaması üzücü. Her şey iyi takım iyi hoca ile olur.Şahsen ben  İsmail Yalçın'ın yerinde olmak istemem.1 sene kendimi başarısız hissedersem eksiklik hissederim.Geçen sene ligde kalamasaydık, bırakırdım.O ne yapıyor. Ortada başarı yok  hala görevde.Köklü değişime ihtiyaç var ."dedi.


"Deplasmana kendi 
imkanlarımızla gideceğiz"

Üçpınar,geçen sezon Ereğlispor beraberliğinin ardından Ereğli Belediyesi'nin deplasman maçları için kulübe araç vermediğini hatırlatarak, "Bu konu ve nedeni biliniyor. Geçen sene başımıza geldi.
Otobüs verilmedi.Bu sene Ereğli Belediyesinden otobüs istemeyeceğiz.6 deplasmana da kendi imkanlarımızla gideceğiz."dedi. Karadenizspor 'dan Ereğlispor'a transfer olan Osman için, "Bizi geçen sene ligde tutanların başında gelir. Ereğlispor'da kafası rahaT olursa iş yapar."diyen Üçpınar, Zafer Men için,  "Akan sular durur", Necat Bakan için ," Üst düzey insan" , İsmail Yalçın için ise , "Yorum Yok." dedi.