Gümeli Beldesi Bacaklı Yaylası'nda kar 80 santimetreye ulaşınca Off-Road tutkunlarının uğrak yeri oldu. Bacaklı Yaylası'na şehir dışından da birçok kişinin geldiği belirtildi.

Alaplı Gümeli Beldesi Bacaklı Yaylasının ünü her geçen gün daha da artıyor. Görünümü ve arazi şartlarının Uludağ’ a benzetildiği Bacaklı yaylasında yağan kar sonrasında kar kalınlığı 1 metreyi buluyor. Kimi vatandaş güzel bir gün geçirmek için Bacaklı yaylasına çıkarken, bazı Off-Road tutkunları ise adrenalin duygusunu tadabilmek için Bacaklı yaylasını tercih ediyor. Bacaklı Yayla’da kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu belirten Cengiz Yaman, uzun süredir arkadaşları Cüneyt Niyazi Gülsoy, Soner Aşçı, Tufan Yalı, İsa Helvacı, Rıdvan Yazıcıoğlu, Yurdal Usta ile birlikte Gümeli’nin Bacaklı Yayla’sında güzel bir gün geçirmek istediklerini ve bunu da gerçekleştirdiklerini söyledi.
DOLU DOLU BİR GÜN
Yaman konuşmasında, "Gitmeden önce aklımızda acaba kar yoksa diye bir düşünce vardı. Gümeli Beldesine kadar normal Alaplı iklimi havasını gördük. Bacaklı Yaylasına doğru araçlarımızla hareket ettiğimiz de havanın buz kestiğini ve yerdeki kar’ın donduğunu gördük. Yayla eteklerine yaklaştığımızda yerde yaklaşık 80 Cm kar vardı. Araçlarımız 4x4 olduğu için biraz daha yukarı çıkmak istedik ama çıkamadık. Yaylanın eteklerinde 80 cm olan kar, Yayla’nın yukarılarında 1,5 metreyi buluyordu. Biz Yayla eteklerinde konaklamayı uygun bulduk. Dolu dolu bir gün geçirdik. Bu Rabbimizin Alaplı ilçesine bir lütfu. Bir saat aşağıda yaz havası, bir saat yukarda 1,5 metre kar var. Biz bölgemizin kıymetini bilmiyoruz. Burasının mutlaka değerlendirilmesi lazım. Tabiatın bütün güzelliklerinin yaşandığı Alaplı ilçesi, Batı Kara Denizin incisi olması lazım gerekir. Ben ilk defa buraya gittim. Bundan sonra fırsat buldukça mutlaka gideceğim. Hala şaşkınlığımı üzerimden atamadım. Pazar günü Çocuklar gibi eğlenme fırsatı bulduk." dedi.
Cengiz Yaman ayrıca Bacaklı yaylasının tanıtımı konusunda yetkililerin gerekli çalışmaları yapması durumunda yaylanın turizm için büyük bir kazanç olacağını sözlerine ekledi.