Zonguldak 2'nci Amatör Küme Merkez Grubu takımlarından Yeşiltepespor'un Kulüp Başkanı Soner Aksakal, kulüp yöneticisi Sebahattin Karaağaçlı ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Güvenlikgücüspor'un son maçında şike yaptığını iddia etti.
Güvenlikgücüspor ile Çaydamarspor arasındaki maçta şike yapıldığını öne süren Başkan Aksakal, şampiyonun belirleneceği son hafta yapılan bu hareketten dolayı üzüntülü olduğunu dile getirdi.
Aksakal, "Bizim kulüp olarak öncelikli hedefimiz sporcularımızın sağlıklı ve centilmence sporlarını yapmaları. Şu ana kadar hiç kırmızı kart görmemiştik. Ama son hafta yaşanan olaylarda kart gördük. Bunun için herkesten özür diliyoruz" diyerek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Sezonun son haftasında Güvenlikgücü spor ile Çaydamarspor maçında hoş olmayan şeyler gördük. Bizle olan maçında 20 kişiyle sahaya gelen Güvenlikgücüspor canını dişine takıp mücadele ederken, şampiyonun belirleneceği son haftada Çaydamarspor'a karşı sadece gençlerin oluşturduğu 11 kişilik kadroyla sahaya çıktı. Bu maçın ardından şampiyon Çaydamarspor oldu.
Bu davranışı biz şike olarak değerlendiriyoruz."
Yerel bir gazetede çıkan İl Hakem Kurulu hakkındaki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Soner Aksakal, "İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen ve hakemlere karşı kesinlikle kötü bir söylemde bulunmadık" dedi.