Kdz. Ereğli Yıldırım Koleji öğrencileri, 2011-2012 Zonguldak Karaelmas Can Polat  Pamay  Spor Salonunda gerçekleştirilen Zonguldak Küçükler Satranç Turnuvasından il birinciliği ile ayrıldı. 42 okul ve 118 öğrencinin katıldığı, büyük çekişme içerisinde geçen karşılaşmalarda, Yaş gruplarına göre  düzenlenen turnuvada Yıldırım Koleji öğrencilerinden 9 yaşlarda Serhan Berat Özdemir ve 8 yaşlarda yarışan Batuhan Tuna birinci olurken, 7 yaş kategorisinde ise Enes Aydoğan ikinci oldu.
Satranç öğretmeni Barış Bahadır Turnuva ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında'' Yıldırım Koleji olarak öğrencilerimizi anasınıfından itibaren satranç ile tanıştırıyoruz. Planlı çalışmalarımız sonucunda başarılar kendiliğinden geliyor. Hedefimiz Antalya'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında güzel dereceler elde etmektir. Tüm öğrencilerimi, göstermiş oldukları başarıdan dolayı gözlerinden öpüyorum.''dedi
İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy ise konuşmasında Özel Yıldırım Koleji İlköğretim okulu olarak öğrencilerimize Zenginleştirilmiş Eğitim Programı kapsamında satranç dersi veriyoruz. Verilen bu dersin de meyvelerini düzenlenen turnuvalarda almaya başladık. Bundan sonra ki hedefimiz de Türkiye şampiyonasında iyi bir derece alarak okulumuzu temsil etmek dedi.