Sporda son dönemlerde heyecan ve kalitenin düşmesi mevcut şartların da iyileştirilmemesi tribünlerde olan seyirci sayısını daha da azalttı. Yetkililere defalarca anlatılmasına rağmen 150 bin nüfuslu Kdz.Ereğli'de Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılmaması "büyük ayıp" olarak değerlendirilirken spor severler, "İş yapacak olan sorunu çözecek olan öyle de böyle de sorunu çözer. Herkes birbirine topu atıyor koskocaman Kdz.Ereğli bu rezilliği hak etmiyor" sözleri ile tepki gösteriyorlar.

Kdz.Ereğli, spor tarihinin en durgun dönemlerini yaşıyor. Amatör kümede mücadele eden özellikle belediye kulüplerinin de ciddi paralar harcaması, çıtayı yükseltmesi her noktaya olumsuz yansıdı. Son dönemlerde sporda yaşanan düşüş mevcut şartların iyileştirilmemesi ve adeta kaderine mahkum bırakılması maçlara az olan ilgiyi tamamen düşürdü. Kdz.Ereğli'de oynanan bazı amatör maçlarda kulüp yöneticileri ve futbolcuların yakınlarını çıkardığınızda 5-10 seyirci var ya da yok.

İŞADAMLARI ARTIK YOK
Kdz.Ereğli'de işadamlarının artık spor kulüplerinde görev almadığı açık ve net olarak görünüyor. Çünkü pek çok işadamı spor kulüplerine pek sıcak bakmıyor sıcak bakanlarda yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildikleri için uzak duruyor. Kendi egolarını tatmin edebilmek için yaratılan kaoslar, spora ilgisi olmayan isimlerin spor kulüplerinde görev alması ve eklenen duyarsızlıklar Avrupa Kenti yakıştırmasının yapıldığı Karadeniz Ereğli'de futbolu bitirdi.

BEYÇAYIRI STADI ORTADA
Beyçayırı Stadının suni çime dönüştürülmesi için verilen mücadeleler gazete arşivlerinde duruyor. Kim ne yaptıysa kimin emeği geçtiyse kim vesile olduysa spor kamuoyu hayır duasını gönderdi. Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılmaması çevre düzenlemesinin yapılmaması ve ilçe yetkililerinin topu birbirinin üzerine atması spor kamuoyunun büyük tepkisini çekiyor. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın gündeme ilişkin yaptığı konuşmalarda sıklıkla vurguladığı, "Bu koltuklar kalıcı değil amacımız hizmet üretmektir" sözünden yola çıkarak ilçe yöneticilerinin bu ayıbı ortadan kaldıracak birlikteliğe biran önce imza atmasını öneriyoruz. Çok yakın zamanda Kdz.Ereğli'de biten ve bitirilen sporu detayları ile okuyucuya çarpıcı isimlerin ağzından aktaracağız.