Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından temsilcimiz Zonguldakspor’la anlaşan, fakat Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaş sınırını 30’dan 27’ye düşürmesi sonucu kontenjana takılan Hakan Ateş ve Kaan Tan’la yollar ayrıldı.
Yaş sınırına giren diğer 9 futbolcudan bir kaçıyla da yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu, Bölgesel Amatör Lig’de hayata geçirdiği yaş uygunluğu ile ilgili kararı geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.
Bu karara göre; Bölgesel Amatör Lig takımların 1983 ve daha sonra doğmuş istedikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabileceği, fakat 18 kişilik maç kadrosunda 27 yaşından büyük 4 futbolcu bulundurabileceğini belirtmişti. TFF’nin aldığı bu karar, transferini büyük oranda tamamlayan Bölgesel Amatör Lig takımlarını bir hayli sıkıntıya sokmuştu. Takımlar kadar bu karardan en fazla, en verimli çağında futboldan uzaklaştırılmak zorunda tutulan oyuncular oldu.
Zonguldakspor da, TFF’nin karara bağladığı yaş sınırı uygulamasından nasibini fazlasıyla alan takımların başında yer aldı.
İç ve dış transferde kadrosuna dahil ettiği tam 11 futbolcusunun 27 yaşından büyük olması, kırmızı-lacivertli yönetimin ve teknik heyetin fazlasıyla canını sıkmıştı.
Kararın alınmasından sonra acilen bir araya gelen yönetim ve teknik heyet, TFF’nin aldığı kararı masaya yatırmıştı. Alınan bilgiye göre Zonguldakspor yönetimi, yaş sınırına takılan 29 yaşındaki Hakan Ateş ve 28 yaşındaki Kaan Tan ile görüşerek, yollarını ayırdı.