Tehlikeli bölgeden kurtulmak isteyen Kilimli Belediyespor'da Başkan Engin Aygün,  takımın geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Kilimli Belediyespor'da, Kulüp Başkan Engin Aygün ve yönetimi tam kadro takımlarını destekliyor. Hemen hemen her gün takımın idman yaptığı sahada, teknik heyet ve futbolculara moral aşılayan sarı-siyahlı yönetim, başta Kulüp Başkanı Engin Aygün olmak üzere takımlarına güvendiklerini ve ligde kalacaklarını belirttiler. Başkan Aygün, kalan 5 maçta en az 8 puan toplayarak, 40 puanla ligden düşmeyeceklerini söyledi.
YÖNETİM TAM KADRO
Kulüp Başkanı Engin Aygün, Yönetim Kurulu üyeleri Münir Uzundurugan, Eren Kırıkoğlu, Asbaşkan Mustafa Korkutan, Başkan Yardımcısı Bülent Birkan ve Kulüp Müdürü Ersan Arslan, dünkü çalışmayı takip edenler arasındaydı. Başkan Aygün ve yönetimi, bir süre Teknik Direktör Raşit Çalık'la saha içerisinde görüşme yaptı. Yönetimin tam kadro hazır bulunduğu idmanda Kulüp Başkanı Engin Aygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kepez Belediyespor maçını ve ligdeki kaderlerini yorumladı. Aygün, Sezonun ilk yarısında iyi gidiyorduk. Kepez Belediyespor maçıyla düşüş yaşamıştık. Çok iyi bir takım değil, bizle kıyaslanacak bir ekip hiç değil. Bu hafta sonu Kepez'i mutlak yenmemiz gerekiyor. Bu maçtan 3 puanla ayrılırsak, ligde kalmak adına rahat bir nefes alacağız dedi.
Başkan Aygün, şunları söyledi;
TAM İYİ GİDİYORUZ DERKEN…
Bizim sezon başındaki ilk hedefimiz ligde kalmaktı. Sezonun ilk yarısında topladığımız puanlarla tam 'iyi gidiyoruz' derken, çok kötü bir süreç başladı. Lig uzun bir maraton olduğundan sakat ve cezalı oyuncumuzun fazla olmasının yanında futbol şansı da yanımızda olmadı. Ama son haftalarda topladığımız puanlarla çıkış yakaladık. Ama 'ligde kaldık' diyemiyoruz. Özellikle deplasmandan aldığımız puanlar bize hayat verdi. Bu hafta sahamızda ağırlayacağımız Kepez Belediyespor'u yendiğimiz takdirde, biraz daha rahatlayacağız. Son 4 haftaya rahat şekilde girmek istiyoruz. 3 puanlı sistemde ne olacağı belli olmuyor.
SADECE DESTEK
Zonguldaklı futbolseverler ve Kilimli halkından takımlarına sadece centilmence destek vermelerini beklediklerini söyleyen Başkan Aygün, Kavgasız, küfürsüz, gürültüsüz şekilde takımlarına destek olsunlar. Futbol 3 ihtimalli sonuç, yenilebiliriz de, yenilgide de yenen takımı alkışlamak gerekiyor. Bu söylem içerisindeyiz, düşüncelerimiz her zaman bu şekilde. Kimsenin aklında en ufak bir soru işareti oluşmasın, Bu inançla, bu sporcu kafilesiyle takımımız bunu başaracaktır ve ligde kalacaktır diye konuştu.
HEDEF 40 PUAN
Kalan 5 maçın hesabını yapan Aygün, Bizim hesaplarımıza göre 37-38 puanla ligde kalabiliriz. Biz 40 puan yapmak istiyoruz, bunu yaptığımız takdirde, diğer maçlar bizi ilgilendirmiyor ve büyük ihtimalle de ligde kalırız dedi.
MANEVİ OLARAK
DESTEKLESİNLER YETER
Zonguldak'ta kurum, kuruluş ve siyasiler neden kentin tek profesyonel takımına destek vermiyor. Bu bir eksiklik değil mi? şeklindeki bir soru üzerine Başkan Aygün, Bu sadece Kilimli Belediyespor için eksiklik değil, Zonguldak'ın genel eksikliği. Türkiye'nin birçok yerine maça gittik, protokole baktığımızda; şehrin Valisi, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanlarını görebiliyoruz. Bütün siyasi partilerin vekilleri, takımlarına destek olmak için yarışıyor. Sadece bizim değil, Zonguldak'ın kaderi bu. Anlayamadığımız bir şekilde şehrin tek profesyonel takımına destek bulamıyoruz. Hiç birinden maddi destek de istemiyoruz, sadece manevi olarak bizim yanımızda olmalarını istiyoruz. Maçlarımıza gelip manevi destek vermeleri yeterlidir ifadesini kullandı.
SPORUN SEVDALISIYIM
Genelde memleketimizde futbol hep bir araç olarak kullanıldı diyen Engin Aygün, Ya bir sendika başkanı kurumun imkanlarıyla gelip kulüp başkanı olmuştur, ya da siyaseti düşünen biri kulüp başkanı olmuştur. Ne siyasi bir düşüncem, ne de devletten her hangi bir beklentimiz var.
Kendimizi bir yerlere atmak, ihale kovalamak gibi bir düşüncemiz de yok. Ben sporun sevdalısıyım, Kilimliliyim. Yönetim olarak arkadaşlarımla beraber mücadele ederek bu noktaya geldik.
Her Kilimlili, aynı zamanda Zonguldakspor'ludur. Zonguldakspor'un bu duruma gelmesi, geçmişte yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Zonguldakspor'un da bu inançla, bu güçlü yönetimle birlikte önümüzdeki sene profesyonel olacağına inancım tam. Bu sene bazı şanssızlıklar yaşandı, elbette bizde üzüldük dedi.