Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor şenliğinde her okula eşofman takımı ve belge verildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bu konuda yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Lig Heyetince İlçemiz İlköğretim ve Ortaöğretim okullarımızın katılımıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kdz. Ereğli Spor Salonunda Spor  Şenliği düzenlenmiştir. Spor Şenliğine 15 ilköğretim ve 8 ortaöğretim okulundan Basketbol, Voleybol, Dart ve Halat Çekme branşlarında Kız ve Erkek Toplam 792 öğrenci katılmıştır.
Şenliğimizin amacı öğrencilerimizi ilgi duydukları bir spor branşı ile tanıştırarak, spor ortamında bulunmalarını sağlamak; istismar, şiddet, madde bağımlılığı ve her türlü kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara en doğru biçimde spor kültürü kazandırmak, ruh ve beden sağlığını geliştirerek kabiliyetleri ölçüsünde spor faaliyetlerine yönlendirmek, aynı zamanda lisanslı sporcu alt yapısını oluşturmak, ilçemizde lisanssız sporcu öğrencilerimize yönelik, kazanmanın ve kaybetmenin önemli olmadığı faaliyeti yaptırmaktır.
Şenliğe katılan her okulumuza 12 adet Eşofman Takımı, her öğrenciye Katılım Belgesi ve Dereceye girenlere madalya verilmiştir.