Zonguldak 1'inci Amatör Küme Merkez, Çaycuma ve Ereğli gruplarında 5'inci hafta geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Merkezde 19, Çaycuma'da 14, Ereğli'de 7 golün atıldığı maçlarda, filelere gönderilen toplam gol sayısı ise 40…

MERKEZ GRUBU ATEŞ ÇEMBERİ
Merkez Grubu'nda zirvede aynı puana sahip üç takım; Asmaspor, Kilimli Soğuksuspor ve Çatalağzı Demirspor şampiyonluk için amansız bir yarışa girdi. Ateş çemberinin sardığı zirvede bir adım önde olan Asmaspor, rakiplerine göre daha avantajlı.
Merkez Grubu'nda haftanın maçına sahne olan karşılaşma, Asmaspor ile Çatalağzı Demirspor arasında oynandı. Geride kalan haftalarda yenilgi yüzü görmeyen iki takımın mücadelesinde Asmaspor, rakibini tek golle geçerek, bir hafta aranın ardından averajla liderlik koltuğunu devraldı. Asmaspor'a boyun eğen Çatalağzı Demirspor ise, bu yenilgiye liderlikten 3'üncü sıraya kadar geriledi. Lider Asmaspor'u, aynı puanla Kilimli Soğuksuspor ve Çatalağzı Demirspor takip ediyor.
Kilimli Soğuksuspor zirve yolunda emin adımlarla ilerliyor. Haftayı 4-1'lik Bölümspor galibiyeti ile kapatan Kilimli takımı, şampiyonluk yarışını bırakacak gibi değil.
Haftanın bol gollü ve heyecanı yüksek maçında futbolseverler adeta gole doydu. Tam 9 golün atıldığı Güvenlikgücüspor ile Üzülmezspor arasındaki düelloda gülen taraf 5-4'lük skorla Güvenlikgücüspor oldu.
İnişli-çıkışlı grafik çizen Baştarlaspor, ligin dibinde bulunan Çaydamarspor'u zorda olsa 1-0 yenerek haftayı 4'üncü sırada tamamladı.
Son sıralardan kurtulmak isteyen iki takımın mücadelesinde Muslu Belediyespor, Gelikspor'u 2-1 yenerek puanını 6 yaptı ve haftayı 7'nci sırada kapattı.

YENİ LİDER KARAMUSA
Zirve heyecanının yaşandığı bir başka grup ise, Çaycuma Grubu… İlk üç sırayı paylaşan takımlar Çaydeğirmeni Belediyespor, Karamusaspor ve Perşembe Belediyespor, şampiyonluğun güçlü adayları arasında. 4 hafta yenilgisiz ve kalesinde gol bile görmeyerek lider olan Çaydeğirmeni Belediyespor, 5'inci hafta maçında karşılaştığı Perşembe Belediyespor'a 3-0 yenilerek liderlikten oldu. Çaycuma Grubu'nun yeni lideri, yoluna kayıpsız devam eden Karamusaspor ise, geçtiğimiz hafta sonu karşılaştığı Sefercikspor'u zor da olsa 1-0 yendi.

EREĞLİ'DE GÜLÜÇLÜ GÜNLER
6 takımın mücadele ettiği Ereğli Grubu'nda lider Gülüç Belediyespor, berabere kalmasına rağmen yerini korudu. 5'inci haftada Gümelispor'u sahasında konuk eden Gülüç Belediyespor,  rakibiyle 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Eleşlerspor, Ereğli Devlet Hastanesispor'u 2-0, Neyran Gökçelerspor ise Akınspor'u 3-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.