Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 19 Nisan-9 Mayıs 2011 tarihleri arasında İzmir’de düzenleyeceği Milli Takım Hazırlık Kampı’na Antrenör Ayşe Demirel ve 3 sporcu çağrıldı. Türkiye’de atletizmin atmalar dalında Zonguldak’ın yükselen değeri milli sporcumuz Murat Külekçi, 2011 yılında kırdığı rekorlarla adından sıkça söz ettirdi. Zonguldak’ın milli sporcusu Külekçi, 21-24 Haziran tarihleri arasında Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası öncesi İzmir’de kampa girdi.
Aralık ayında İzmir'de düzenlenen Salon Deneme Yarışları’nda 17,41'lik derecesiyle ve Mart ayında ise Kulüplerarası Atmalar Ligi 1’nci Kademe ve Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası’nda 18,16'lık derecesiyle yeni Türkiye rekoru kıran Külekçi, milli takımın en güvendiği isimler arasında yer alıyor.
Salonda bu sezon iki kez rekor kıran başarılı sporcu, açık alan da aynı başarısını tekrarlayarak milli takımın değişmez ismi olduğu gösterdi. Sezona rekorlarla başlayarak moral kazandığını belirten Külekçi, “Amacım milli takım formasıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya kazandırmak. Daha önce milli takım adına madalyalar kazandım, ama Avrupa Şampiyonası gibi arenada bu sevinci yaşamak istiyorum” dedi.
Zonguldak’ta atletizm sporunun gelişmesinden önemli katkıları bulunan Antrenör Ayşe Demirel nezaretinde Murat Külekçi’yle beraber Orhun Demircan ve yıldızlarda Benhur Özübek de Milli Takım Hazırlık Kampı’na katılıyor.