Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de 2'nci hafta, Cumartesi ve Pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Heyecanı ve seyir zevki bakımından geçen sezonları aratan Süper Amatör Lig'de ikinci haftaya genel bakış şöyle;
Ligin ilk haftası sonunda averajla lider bulunan Ereğli Belediyepor, ikinci hafta sonunda zirveyi yine bir başka Ereğli temsilcisi Erdemirspor'a kaptırdı.
Süper Amatör Lig'e yeni teknik heyet ve yenilenen kadrosuyla iddialı bir giriş yapan Ereğli temsilcisi Erdemirspor, aldığı 2 galibiyetle haftayı lider tamamladı. Ligin ilk haftasında Polisgücüspor karşısında zorlanmadığı maçtan 3-0'lık skorla ayrılan Erdemirspor, Pazar günü Çaycuma deplasmanında oynanan İstasyon Gemicilerspor maçını da 2-1 kazanarak ikinci galibiyeti aldı.
Ligin mütevazi takımlarından TEAŞ Işıkspor, ilk hafta Karaelmasspor'u 3-0, ikinci hafta da Polisgücüspor'u 1-0 yenerek ligde bende varım mesajı verdi. Topladığı 6 puanla averajla ikinci sırada bulunan TEAŞ Işıkspor, çıkışını sürdürmek istiyor.
Vedat Öztürk yönetimindeki Devrek Belediyespor, fikstür dezavantajını iyi kullandı. İlk iki haftada iddialı takımlarla puan savaşı veren Devrek Belediyespor, Alaplı Belediyespor'u 2-1 ve Çaycumaspor'u da aynı skorla 2-1 mağlup ederek kayıpsız yoluna devam eden takımlar arasında.
Ligin bir başka yeni, ama tecrübeli takımı Zonguldak Gençlikspor, ilk hafta olduğu gibi ikinci haftayı da 3 puanla kapattı. Karaelmasspor engelini zorda olsa 1-0 kazanan sar-kırmızılı takım, 6 puanla 4'üncü sırada yer aldı.
İlk haftayı galip tamamlamasına rağmen geçtiğimiz hafta sonu sahasında Saltukovaspor'u ağırlayan Ereğli Belediyespor, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 1-1 eşirlikle ayrılarak 1 puana razı oldu. Puanını 4 yapan Ereğli Belediyespor, ikinci hafta sonunda puan cetvelinde kendine 5'inci sırada yer buldu.
Ligin iki iddialı takımından Çaycumaspor ve Alaplı Belediyespor, ilk hafta aldıkları 3 puanla orta sıralarda yer aldılar.
Bu iki takımı ikinci haftada Kandilli Belediyespor'u 6-1 yenerek 3 puanla tanışan Karadenizspor takip ediyor.
Ligde sadece 1 puanlı tek takım olan Saltukovaspor, 10'uncu sırada, ligin alt sıralarında puanı bulunmayan Karaelmasspor, Polisgücüspor, Karadonspor ve Kandilli Belediyespor yer alıyor.