Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) bu yıl ilk kez açılan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alımı için özel yetenek sınavları, dün Merkez Kampus Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
4 gün sürecek özel yetenek sınavlarında dün yapılan sınavların ilk gününde 119 bayan öğrenci ter dökerken, 505 erkek öğrenci ise bugün, yarın ve Cuma günü yapılacak sınavda mücadele edecek.
Dün yapılan sınavlarda 119 bayan öğrenci, Spor Salonu'na hazırlanan parkurlarda en iyi dereceleri yapmak için kıyasıya bir mücadele verdiler. Atlama, denge, top sürme, basketbol ve koşu parkurlarında mücadele eden bayan sporcular, zaman zaman zorlansalar da parkurların tamamını bitirmeyi başardılar. 119 bayan, 505 erkek toplam 622 öğrencinin katıldığı özel yetenek sınavında başarılı olan 15 bayan, 25 erkek öğrenci, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na girmeye hak kazanacak. Bunların arasında yüzde 15'lik kısmını oluşturan milli sporculardan 2'si bayan, 4'ü erkek toplamda 6 sporcu Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna girebilecek.
Konu hakkında açıklama yapan ZKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Mustafa Gümüş, 1998 yılında kurmak istediğimiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu bu yıl faaliyete geçirdik. İlk kez bu sene eğitim-öğretim verecek okulumuzda 15 bayan ve 25 erkek toplam 40 sporcu yer alacak.
Üniversitemiz; özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yüksekokullar arasında bir ilki gerçekleştirmiş ve 622 müracaatla en yüksek müracaat eden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları arasında ilk 10'a girmeyi başarmıştır. Kayıt paralarını cüzi bir rakama indirmiş olmamız, müracaatların artmasında önemli bir paya sahip.
Aynı zamanda üniversitemiz spor salonuna farklı açılara kurduğumuz kameralar sayesinde öğrenciler ve aileleri konferans salonunda parkurları canlı bir şekilde izleyebilecekler. Gelecek sezonlarda da bu durumun farklı bir boyuta daha taşımayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki senelerde herkes internet üzerinden de canlı olarak izleyebilecek.
Genelde yaz aylarında yapılan sınavlarda ayılanları ve bayılanları görürüz. Tek aşamalı yaptığımız sınavlarda öğrencilerin parametrelerini ölçebiliyoruz. Artık zannediyorum o 1500 metre, 3 bin metre koşularında, bayılanları televizyonlarda görmeyeceğiz dedi.