Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) personeli arasında "ZKÜ Cumhuriyet Kupası Futsal Turnuvası" düzenlenecek. Turnuvaya katılmak isteyen ZKÜ personelinin, 15 Ekim 2010 Cuma günü saat 16.00'a kadar katılım formlarını [email protected] adresine mail göndermeleri gerekiyor.
15 Ekim 2010 Cuma günü kuraları çekilecek turnuvanın karşılaşma tarihleri ve fikstürü, ZKÜ'nün web sayfasından ilan edilecek.
ZKÜ Cumhuriyet Kupası Salon Futbolu (Futsal) Oyun Kuralları şöyle:
"Takımlar ZKÜ personeli olmak kaydı ile karma oluşturulabilecektir. (Üniversite personel kimlik kartları müsabaka öncesi görevli personele verilecektir). Katılım formları en geç 15 Ekim 2010 tarihi saat 16.00'a kadar [email protected] adresine mail olarak gönderilmesi gerekir. Turnuva ile her türlü karar yetkisi organizasyon komitesine aittir.
Her takım biri kaleci olmak üzere 5 oyuncudan oluşur ve kenardaki (yedek) oyuncularla birlikte oyuncu sayısı 8'i geçmemelidir. Maç boyunca oyuncu değişikliği yapma hakkı sınırsızdır. Oyundan değiştirilmek suretiyle ayrılmış bir oyuncu, oyun alanına başka bir oyuncunun yedeği olarak tekrar girebilir. Oyuncu değişiminde oyunun durması gerekmez. Kaleci herhangi bir başka oyuncu ile yer değiştirebilir. Oyun süresi 20 dakikalık, 2 devreden oluşur. Her takımın her devrede, 1 dakika süreli mola kullanma hakkı vardır. Devre arası 5 dakikayı geçemez. Top oyun dışındayken oyun süresi durmaz. Sakatlıklarda süre kesinlikle durmaz sadece sakatlanan oyuncu değişir ve tedavisi dışarıda yapılır. Taç vuruşundan direk olarak gol atılamaz. Taç vuruşu taç çizgisini geçtiği yerden vuruş yapılır. Taç vuruşu yapan oyuncu, topa vururken ayağının ya taç çizgisinin üstünde ya da çizginin gerisinde olması gerekir. Topun durduğu hallerde, tekrar oyuna başlarken savunma yapan takımın oyuncuları atış çizgisinden 5m uzakta olmaları gerekir. Bir takımın rakip takımdan daha fazla gol atmaması durumunda, maçın galibi penaltı noktasından yapılacak atışlara göre belirlenir. Oyunda yatarak müdahale yasaktır (yalnız topu oyun sahası içinde tutmak için rakipsiz alanda kayarak müdahale serbesttir). Oyunda rakip oyuncu, hakem ve seyirci ile tartışmak yasaktır mutlaka kart gerektirir. Kırmızı kart alınması halinde; takım 2 dakikalık oyun süresince, 4 kişi oynar (eğer rakip takımın  bu sürede gol atması halinde; takım tekrar 5 kişi, 2 dakikalık oyun süresi beklemeden oyuna başlar). Kırmızı kartı alan oyuncu tekrar maça dahil olamaz. Her yarıda takımlar 5 faul limitine sahiptir. Limit aşılması halinde her yapılan faul ikinci penaltı noktası olarak belirlenen 10 metrelik penaltı atışını gerektirir. Topun tavana çarpması halinde topu rakip oyuncu kenardan oyuna sokar. Top orta saha çizgisini geçmişse, top rakip oyuncuya değmiş ya da rakip oyuncu tarafından oynanmışsa, bir oyuncu kendi kalecisine topu kafasıyla, göğsüyle, diziyle vs. atabilir. Kesinlikle altı tırtıklı plastik saha için üretilmiş krampon tarzı ayakkabı kullanılamaz. Hakemin oyun ile ilgili olaylarda verdiği kararlar nihaidir.