Zonguldak Motorsiklet Kulübü, bilinçsizce motosiklet kullanıp gürültü yapanları kınadı.
Zonguldak Motosiklet Kulübü tarafından yapılan açıklamada ilginç bir konuya dikkat çekildi. 2003 yılında oluşumunu tamamlayarak faaliyete geçen kulüp, bilinçsizce motosiklet kullananları kınadı.
Bu kişilerin toplumun huzurunu bozduğu yönünde yapılan açıklamada şöyle denildi:
Modern şehir ve toplumların gelişmişlik ölçütlerinden biri de  motosiklet kullanıcıları ve  kulüpleridir,  bizler de  Zonguldak Motosiklet Spor Kulübü olarak Şehrimizi layıkıyla temsil edebilmek için özveri ile çalışan bir sivil toplum örgütüyüz. Öyle ki her yıl çeşitli illerde yapılan 20 ye yakın motosiklet festivalinin birçoğuna katılarak şehrimizi gururla temsil etmekte olup, her birine 1200 üzerinde motosikletin katıldığı bu festivallerden birini de şehrimizde gerçekleştirmenin altyapısını oluşturmaktayız. 2000 yılında temelleri atılan ZMK 2003 yılında oluşumunu tamamlayarak motosiklet kullanıcılarının bir araya getirecek kulüp binasına geçmiştir. 2006 yılında resmi dernek sıfatını alarak yoluna devam eden kulübümüz  11 yıldır varlığını sürdürmekte olup kurulduğu günden buyana güvenli ve etik motosiklet sürüşünü ilke edinmiş olan  nitelikli ve toplumda saygınlığı olan elit üyelerden oluşmaktadır. Son zamanlarda motosiklet bilincine sahip olamadan motosiklet sahibi olmuş bir kaç kendini bilmezin toplum huzurunu bozucu  ve rahatsızlık verici davranışlar içerisinde olduğu haberleri kulağımıza gelmektedir. Motosiklet kültürünü hazmedememiş, motosikletçiliği gürültü çıkarıp, aykırı davranıp , kural tanımazlık olarak gören bu  kişilerin yaptığı sorumsuz hareketlerden ötürü diğer  motosiklet sürücülerinin de bazı kısıtlama ve engellemelerle karşılaştığına tanık oluyoruz. ZMK olarak bu kişilerle derneğimizin hiçbir ilgisi olmadığının,  ve  motosikletle yapılan hoş karşılanmayacak hal ve hareketleri tasvip etmediğimizin Zonguldak kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.
Diğer araçları tehlikeye düşürecek, toplum huzurunu bozacak şekilde ve saygısızca araç kullanan otomobil sürücülerine bakarak tümünü karalamak ne kadar yanlış bir tutumsa, 3-5 motor sürücüsüne bakarak tüm motosiklet camiasını karalamakta bir o kadar yanlıştır. Bizler ZMK olarak bu kişiler ile aynı statüde değerlendirilmeyi  kendine ve topluma saygılı gerçek motosiklet sürücülerine yapılan haksızlık olarak addettiğimizi  kamuoyuna duyururuz.