Türkiye Tenis Federasyo-nu’nun (TTF) Zonguldak'ta düzenlediği "14 Yaş Tenis Türkiye Şampiyonası"nda çift bayanlar-erkekler ve tek bayanlar-erkeklerde şampiyonlar belli oldu.  Geçtiğimiz hafta sonu Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü kortları final müsabakalarına sahne oldu.
Zonguldak'ı bayanlarda ferdi olarak temsil eden ve teklerde çeyrek finalde Zeynep Lir'e yenilen Berfu Cengiz, çiftlerde ise, İzmir bölgesinden Öykü Boz’la finale çıkma başarısı gösterdi. Yarı finalde, şampiyonada ferdi olarak yer alan Zeynep Lir ile Enkaspor'dan Fatma Defne Özerden'i setlerde 4-2 ve 4-2 yenen Berfu-Öykü ikilisi adını finale yazdırdı.
C Kortu’nda oynanan diğer yarı final maçında ise, Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nden Ceylin Günay ve İstanbul bölgesinden Ceylan Ersoy ikilisi, rahat bir oyunla Şehzade Gür-Fulya Genç’i setlerde 4-0 ve 4-0 yenerek finale yükseldiler.
Finalde ise, Berfu-Öykü ikilisi başarılı oyunuyla Ceylin-Ceylan ikilisini yenerek şampiyon oldu.
Tek bayanlarda ise, Fatma Defne Özerden, çiftlerde partneri olan Zeynep Lir’i setlerde 7-6, 6-3 yenerek şampiyon oldu.Çift erkeklerde final müsabakasında, Yiğit Günay-Halit Berke Mangaloğlu çifti, İbrahim Demir-Çağatay Doğan çiftini setlerde 4-1 ve 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu.
Tek erkelerde ise, Halit Berke Mangaloğlu, Deniz Alagöz’ü 6-0 ve 6-0 yenerek şampiyon oldu.