Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Ortaöğretim Kurumları Geleneksel Dal Halk Oyunları Final Yarışması' İnegöl'de gerçekleştirildi.
Hikmet Şahin Kültür Parkı Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya 12 ilden gelen dans grupları katıldı. Yarışlara Kaymakam Durmuş Gençer, İnegöl ve yarışmaya katılan ekiplerin belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şevket Barca, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, kamu kurumlarının yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler, aileler ve vatandaşlar katıldı.
Finale, gruplarının iki etap halinde halk Oyunları gösterilerini sundukları yarışmada jüri üyeleri; ekipleri, giysilerin yöresel özellikleri, giyinişe özen gösterme, süs, akort, müziğin yöreselliği, müzik geçişleri, vokaller, müzikte düzenleme, Oyunların gelenekselliği ve dizilişlerdeki fiziksel denge gibi özelliklerine göre değerlendirdi.
Ekiplerin gösterilerinden sonra finale katılan 12 gruba da katılım plâketleri takdim edildi. Müzik dalında Kırklareli, Giysi dalında Trabzon, Teşvik dalında Zonguldak, Centilmenlik dalında Kırşehir halk Oyunları ekiplerine, plâket ve teşekkür belgeleri verildi.
Yarışma sonunda, 91.60 puan toplayan Erzurum Yakutiye Şükrüpaşa Lisesi Türkiye birincisi olurken, 91.40 puanla Mersin Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi Türkiye ikincisi ve 91.20 puanla Sivas Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Türkiye üçüncüsü oldu. Halk Oyunları ekiplerine kupaları ve plâketleri takdim edilirken, İnegöl Belediyesi sponsorluğunda çeşitli hediyeler verildi.