Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, merkezi Herten şehrinde bulunan Avrupa Zonguldakspor Kulübü'nü ziyaret etti. Ziyarette, Avrupa Zonguldakspor Kulübü Başkanı Metiner Çeribaş, başkan yardımcısı Hüseyin Şengün ve yönetim kurulu üyesi İbrahim Sarı hazır bulundu. Zonguldaklı başkanlar, Zonguldak İli'ne yapılması planlanan yeni şehir stadyumunun bir an önce programa alınması gerektiğini belirterek, yeni stadyumun yapılması durumuda Zonguldak'a büyük katkısı olacağını belirttiler.

YENİ STADYUM ŞART!
Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Avrupa'daki Zonguldaklıların,  Zonguldak Kömürspor'un  maçlarını izlemek için Zonguldak'a gittiklerini ifade ederek, gurbetçilerin yeni stadın yapılmasını çok istediklerini söyledi. Karakulak konuşmasında;  '' Avrupa'daki Zonguldaklılar, Zonguldak Kömürspor'un son yıllarda aldığı başarılı sonuçlardan memnunlar. Özellikle son oynanan maçlarda, Zonguldak Kömürspor 3. Lig yolunda önemli bir adım atmıştır. Dolayısı ile Zonguldak Kömürspor'un 3. Lig'e yükselmesi an meselesidir. Fakat, bu müsabakalara katılımda artacaktır. Bunu da ancak yeni bir stadyumla karşılamak mümkün olacaktır. Siyasi otorite bu konuda kararlı olmalıdır. Zonguldak İli'ne yakışacak bir stadyumun yapılabilmesi için başta şehrimizin siyasetçilerini, esnaflarını ve en önemlisi sivil toplum kuruluşlarının ( stk )'ların desteği şart. Biz, Almanya Zonguldaklılar Derneği olarak yeni stadyumu bir an önce şehrimize yapılmasını diliyoruz '' dedi. Mehmet Karakulak, Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin yeni dönemde gençlere büyük önem verdiğininde belirterek, işadamlarının bu tür çalışmalara destek vermesini istedi.

GURBETÇİ  MÜJDE BEKLİYOR
Avrupa Zonguldakspor Kulübü Başkanı Metiner Çeribaş ise Zonguldak İli'ne yeni bir stadyumun yapılacak olmasının, kendisini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, Zonguldak'a yapılacak yeni stadyumun, maddi ve manevi Zonguldak'a güç katacağını belirtti. Çeribaş; '' Bizler yıllardır Zonguldak Kömürspor'un bir üst liglere çıkmasını bekledik. Kulüp başkanımız sayın Mehmet Salih Demir, bu sevinci bizlere yaşattı. Kendisinin özverili çalışması ile Zonguldak Kömürspor bugün ciddi anlamda yol aldı. Spor, özellikle futbol pahalı bir sektör. Bu yatırımların altından kalkmak oldukça güç. Bunun için devletimizin desteğine ihtiyacımız var. Yeni stadyumum şehrimize yapılabilmesi için siyasilerimizi göreve davet ediyoruz. Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimizde bu yeni stadyumun şehrimize yapılması konusunda bizlere görüş bildiriyorlar. Bu yeni stadın yapılması müjdesini gurbetçiye verin. Bizler bu stadı heyecanla beklyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi, bizleri mutlu edecek '' şeklinde konuştu.