GEREDESPOR:4 ZONGULDAKSPOR:2
SAHA: Karaçayır
HAKEMLER: Barış Meriçkan *, Önder Çalış *, Murat Toraman *

BOLU GEREDESPOR: Muhammed **, Okan ***, Berkan ***, Murat Canbazlar ***, Aytaç ***, Yasin **, İsmail ** (Dk. 64 Feyyaz **), Murat Gür ** (Dk. 83 Serkan *), Uğur ***, Bayram ***, Seyit ** (Dk. 76 Hakan *)

ZONGULDAKSPOR: Cem *, Miraç *, Ali * (Dk. 83 Alaattin *), Hurşit *, Yasin *, Mustafa *, Tolga Çelme *, Fatih *, Ercüment * (Dk. 65 Erhan *), Kaan * (Dk. 65 Tolga Bayrak *), Ferhat *
GOLLER: Dk. 14 Okan, Dk. 51-90+2 Uğur, Dk. 90+3 Feyyaz (Geredespor), Dk. 26 Fatih, Dk. 37 Tolga Çelme (Zonguldakspor)
KIRMIZI KART: Dk. 90 Berkan (Geredespor)

Geçen hafta Eskişehir Demirspor, bu hafta da Bolu Geredespor… Şampiyonluğun güçlü adayı Zonguldakspor, üst üstte aldığı bu yenilgilerle yarışta iyice geriye düştü. Özellikle şok Gerede yenilgisi 7’den 77’ye herkesi hayretler içinde bıraktı. Doğru ya bu takım Gerede’yi yenemeyecekti de kimi yenecekti? Sürpriz yenilgiyle şampiyonluk umutlarını yitiren Zonguldakspor, adeta lige sırtını döndü, ya da bir başka deyişle havlu attı. Bölgesel Amatör Lig 7’nci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Zonguldakspor, Eskişehir Demirspor’dan sonra bir darbe de Bolu Geredespor’dan aldı. Lacivert-Kırmızılı ekip, Cumartesi günü Bolu deplasmanında oynadığı karşılaşmadan 4-2 mağlup ayrıldı. Haftaya 25 puanla liderin 2 puan gerisinde giren Zonguldakspor, küme düşme potasındaki Geredespor’a konuk oldu. Karaçayır Sahası’ndaki karşılaşmada sürpriz bir yenilgiye imza atan Zonguldakspor’un şampiyonluk umutları artık yok denecek kadar az…
Geriden gelip öne geçtiler
Ev sahibi Geredespor, sahasında oynamanın avantajıyla maça iyi başlarken, Zonguldakspor özellikle 14. dakikada yediği ilk gole kadar tutuk bir oyun sergiledi. Bu dakikada sağ çaprazdan sert ve düzgün vuran Okan, meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu. (1-0). Golden sonra biraz olsun toparlanan temsilcimiz, 26. dakikada Fatih’in golüyle eşitliği sağladı. (1-1). Beraberliğin ardından kendine güveni gelen Zonguldak takımı, 37. dakikada Tolga Çelme’nin sağ çaprazdan plase vuruşuyla üstünlüğü ele geçirdi. (1-2). İlk 45 dakika bu skorla sona erdi.
Gerede’den şok gol
Gerede takımı, ikinci yarının hemen başında attığı golle Zonguldakspor’un gardını düşürdü. 51. dakikada Uğur, kafa golüyle skora denge getirdi. (2-2). Kalan dakikalarda galibiyet golü için yüklenen Zonguldakspor’un 70. dakikada Tolga Bayrak’ın ayağından bulduğu golü ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Girdiği pozisyonları golle sonuçlandıramayan Zonguldakspor, oyunun uzatma dakikalarında peş peşe goller yedi. 90+2’de Uğur, gelişen kontratakta yaptığı aşırtma vuruşla topu ağlarla buluşturdu. (3-2). Bu golün hemen peşine bu kez Feyyaz, yine konrtratakla topu Cem’in sağından ağlara gönderdi. (4-2).  Bu şok yenilginin ardından Zonguldakspor, 25 puanda kalırken, Bolu ekibi puanını12’ye çıkardı. Öte yandan, Geredesporlu futbolcu Berkan, 90. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
İtirazım var!
Zonguldakspor, 4-2 yenildiği Geredespor maçında hakemin yaptığı hata için Türkiye Futbol Federasyonu’na itirazda bulunacak. Lacivert-Kırmızılı yönetim, maçın hakemi Barış Meriçkan’ın ikinci sarı kartı gösterdiği halde kırmızı kartla cezalandırması gerektiği Geredesporlu Berkan’ı yaklaşık 10 dakika oynadıktan sonra oyundan ihraç etmesi üzerine Futbol Federasyonu’na maçın tekrarı için itiraz edecek.
Fiyasko hakemler!
Geredespor-Zonguldakspor maçının hakemi Barış Meriçkan, verdiği kararlar ve çaldığı düdüklerle fiyasko bir yönetim gösterdi. İstanbul bölgesinden atanan bölgesel hakem Barış Meriçkan’ın yönettiği maçta, yine İstanbul bölgesinden bölgesel yardımcı hakemler Önder Çalış ile Murat Toraman bayrak kaldırdı. Maçta, dördüncü hakem olarak da aynı bölgeden Turgay Çalışkan görev aldı. Merkez Hakem Kurulu’nun iki takım için önem taşıyan maça atadığı hakemler, çaldığı düdükler ve kaldırdıkları bayraklarla sınıfta kaldı.
Gecikmeli kırmızı kart gösterdi
Maça hakim olamayan orta hakem Barış Meriçkan, çaldığı hatalı düdükler kadar futbolculara hitap şekliyle de tepki çekti. Kendisine itiraz eden futbolculara “Konuşma oğlum” diye cevap veren Meriçkan, ayrıca maçın sonlarına doğru inanılmaz bir hata yaptı. Geredesporlu Berkan’a ikinci sarı kartını göstermesine rağmen kırmızı kartla oyundan atmayan hakem, 90. dakikada yardımcısı Murat Toraman’ın uyarısıyla uyandı. Maçı durdurarak önce yardımcısı, ardından da dördüncü hakemle kart çizelgesini karşılaştıran Meriçkan, yaptığı büyük hatanın farkına vardı. Geredespor’un uzun süre 1 kişi fazla oynamasına sebep olan hakem, bu futbolcuyu gecikmeli olarak saha dışına gönderdi.
Golü iptal etti
Hakem Meriçkan, 70. dakikada Tolga Bayrak’ın ceza sahası dışından attığı golü, yine yardımcısı Murat Toraman’ın uyarısıyla iptal etti. Oyuna 65. dakikada Kaan’ın yerine giren Tolga, 70. dakikada gelişen atakta ceza sahası dışından kaleyi yokladı, meşin yuvarlak Zonguldaksporlu hiçbir futbolcuya değmeden ağlara gitti. Fakat yardımcı hakem Toraman, golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Yapılan itirazlar sonucu değiştirmedi.
Çıldırmamak elde değil!
Geredespor yenilgisi Uğur Terzi’yi derinden sarstı. 90 dakika bitiminde kulübede adeta donup kalan Terzi, büyük üzüntü yaşadı. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Zonguldakspor, 14’üncü haftada Geredespor’a konuk oldu. Lacivert-Kırmızılı ekip, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçı, 4-2 mağlup tamamladı. Hesapta olmayan bu yenilgi camiada herkesin moralini bozdu. Yenilgiye üzülenlerin başında teknik patron Uğur Terzi geldi. Maç boyunca yerine 1 dakika dahi oturmayan Uğur Terzi, yenilen her gol sonrası kahroldu. Terzi, 90 dakikanın 4-2 mağlup bitmesi üzerine kulübede dondu kaldı.