Son haftalara 6 puan önde giren ancak son haftalarda ciddi bir düşüş yaşayarak en yakın takipçisi Adliyespor ile son haftaya 1 puan önde lider giren Zonguldakspor yaklaşık 25 bin taraftarın önünde varlık gösteremedi. Bazı as oyuncularının bir hafta önceki Gerede maçında gereksiz kırmızı kart görmeleri bu maçın kaderini büyük oranda etkiledi. Maç sonrası saha içerisi ve dışarısında istemeyen olaylar yaşandı, onlarca kişi yaralandı.

En yakın takipçisi ile sezonun son maçında şampiyonluk için sahaya çıkan Zonguldakspor 90 dakika boyunca tel tel döküldü. Saat 14.30’da başlayacak maç öncesi taraftarlar stadı erken saatlerde doldurunca tribünlere girmek imkansız hale geldi. Binlerce taraftar stad dışarısında kaldı. Protokol girişinde izdiham olunca çevik kuvvet zaman zaman kalabalığı dağıtmak için uğraştı. Maçın başlaması ile tribünlerde adeta bayram havası şampiyonluk coşkusu vardı. Tribünler hop oturdu hop kalktı takımlarına destek olabilmek için ellerinden geleni yaptığı sırada Zonguldakspor penaltıdan attığı gol ile ilk devreyi 1-0 önde kapattı.
İkinci yarı ise tamamen durgun oyunu kendi sahasında kabullenen bir Zonguldakspor sahada yer aldı. Oyun kurmakta zorlanan Zonguldakspor’u yarı sahasına hapseden Adliyespor sağlı sollu ataklarla skoru lehine çevirmeye çalıştı. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde 1-0 üstünlüğü ile girildiği sırada Zonguldakspor kalesinde şok bir gol gördü. Bu gol bile tribünlerin coşkusunu dindirmeye yetmedi ancak oyundan kopan Zonguldakspor uzatma dakikalarının yarısında yediği gol ile taraftarını kendisine gönül verenleri yıktı. Maçın ardından Zonguldakspor’lu oyuncular saha içerisinde gözyaşlarına hakim olamadı.

OLAYLAR
Maçın bitişinin ardından saha içi ve dışarısında isteyenmeyen görüntüler yaşandı. Ankara Adliyespor’u desteklemek için gelen taraftarlar ile Zonguldakspor’lu taraftarlar arasında taşlar adeta havada uçuştu. Çok sayıda taraftar yaralandı. Polis olaya biber gazı ile müdahale edince Zonguldakspor’lu taraftarlar bu kez polislere tepki gösterdi. Maçı aileleri ile izlemek için tribüne gelen çocuklar biber gazlarından etkilendi. Saha içerisine giren öfkeli taraftarlar rakip taraftarları ve oyuncularına tepki gösterdi. Zonguldakspor’lu futbolcuları da şehri terketmeye davet eden taraftarlar çevreye de zarar verdi. Takım otobüsleri ve araçlar taşlandı, polis havaya ateş ederken gerginlik güçlükle engellendi.