Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen "Kulüp Dernek Kurum ve Kuruluşlararası Türk Halk Müziği Solist Yarışması" ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Beraberinde Gençlik Merkezi Müdürü Serap Köksal ve Düzenleme Komitesi Üyesi Hikmet Sönmez ile birlikte toplantı düzenleyen Taşkın, konuşmasında şunları söyledi;
"19-20 Aralık 2009 tarihleri arasında ilimizde yapılacak Türkiye finaline çeşitli illerden 40 dernek katılıyor. Yaklaşık 400 kişiyi ilimizde ağırlayacağız. Yarışmanın kura çekimi ve teknik toplantısını ise, 18 Aralık 2009 Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi'nde yapacağız."
Taşkın, yarışmaya katılacak illeri şu şekilde sıraladı: Adana, Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Bartın, Diyarbakır, Elazığ, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırşehir, Mardin, Nevşehir, Sinop ve Zonguldak.19 Aralık 2009 Cumartesi program saat 11.00'de, 20 Aralık 2009 Pazar günkü program ise saat 12.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayacak. Taşkın, yarışmaya tüm Zonguldak halkını davet ettiği.