2010-11 sezonunda Deplasmanlı Bölgesel Kriterli Lig'de mücadele edecek Zonguldakspor'da transfer çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Güçlü bir kadro kurarak Bölgesel Kriterli Lig'de şampiyonluğa oynamayı amaçlayan kırmızı-lacivertli ekip, profesyonel lig tecrübesi olan futbolcuları kadrosunda toplamayı amaçlıyor.
Bu doğrultuda görüşmelerini sürdüren Zonguldakspor Kulübü Başkanı Celal İncekara, geçtiğimiz iki sezon önce kadroda yer alan Brezilyalı Sergio'yu geri getirmeyi düşünüyor.
2008-2009 sezonda kadroda yer alan, lisansı çıkmasına rağmen oturma izninde sorun yaşandığı için lig maçlarında forma giyemeyen Brezilyalı Sergio, İstanbul'da yapılan TFF 3'üncü Lige terfi maçlarında sadece 2 kez kırmızı-lacivertli formayı giymişti.
Sergio'nun iyi bir futbolcu olduğunu, ancak 2 sene önce oturma izninde yaşanan sorunlar yüzünden kendisinden fazla yararlanamadıklarını belirten Zonguldakspor Kulüp Başkanı Celal İncekara, Sergio'yu transfer etmeyi düşündüklerini belirtti. İncekara, "Transfer çalışmalarımız sürüyor. 
Profesyonel lig tecrübesi olan birçok futbolcu ile görüşmelerimiz var. Bu futbolcuları Zonguldak'a davet ediyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren Zonguldak'a görüşmeye gelecekler. Anlaştığımız futbolcular ile tek tek sözleşme imzalayacağız. Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Deplasmanlı Bölgesel Kriterli Lig'de uygulanacak kuralların açıklanmasını bekliyoruz.
Eğer kriterler ve şartlar uyarsa, Bölgesel Lig'de yabancı 2 oyuncu oynatmak serbest olursa, kadromuza yabancı oyuncu da katmayı düşünüyoruz. Bunlardan biri, iki sezon önce kadromuzda yer alan Brezilyalı Sergio olacak. TFF tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak statü ve kriterler uygun olursa, Sergio'yu geri çağıracağız. Bir anlamda transfer politikamızı kriterler açıklandıktan sonra yeniden gözden geçireceğiz" dedi.