Epeydir ara vermiştim köşeme…

Dünya ve ülkemiz o kadar kötü olaylara maruz kaldı ki ve halen devam ediyor.

O kadar canım sıkkın ve o kadar moral bozukluğu içerisinde elime kalem almak pekte içimden gelmedi.

Hayatın kendisi zaten yeterince zor birde dünyayı yönetenler iyice zorlaştırıyor bu süreci.Rant uğruna ırkçılık yaratıp ayırımcılık yaratıp bebelerin,küçüklerin,insanların katledilmesine göz yumuldu.

Eskiden böyleydi ve böyle devam edecek.

Her geçen gün insanlıktan vicdani duygulardan uzaklaşan yalnızlaşan hastalaşan ruhlara sahip bir topluluk oluşuyor.

Toplumsal olayların yanına birde siyasilerin anlamsız insanlık dışı kavgaları,davranışları eklenince insan kendi kendine kabuğuma çekileyim en iyisi bu diye düşünüyor.

Evet en iyisi bu ama bize hep yanımızdaki karşımızdaki açken mutsuzken tok olmamayı acıyı paylaşmayı öğrettiler…Elimizde değil ki vurdum duymaz olamıyoruz.

Sınırlarımızla Müslüman kardeşlerimiz olmasına rağmen kavgalıyız.Tezat bir durum var.Savaşın eşiğinden döndük ama halen ne olacağı belli değil.

Siyasetin de oldukça kötüleştiği bir dönemde üstüne bir de yerel seçim sürecine giriyoruz.

Ben tüm ülkede yerelde ve genelde değişimden,gençlerin kadınların siyasete daha fazla katılımından yanayım.

Fakat baktığımızda siyaset sahnesine gençlere pek te şans verilmiyor.Her geçen gün kirlenen bu arenada kadınların sayısı artması gerekirken aksine başka kulvarlarda yani şiddet ve cinayetlerde mağdur kadın sayısının arttığını görüyoruz.

Ülkemizde yaşatılan ve sergilenen siyaset sahnesinde demokrasinin neredeyse imkansız olduğunu anlamamak imkansız.Vizyon sahibi hizmet etmeye gönüllü kişiler yerine hükümsüz söz dinleyecek kişilerin tercih edilmesi demokrasiden ne kadar uzaklaştığımızı da ortaya koyuyor.

Yenilik,yenilenme,gençlerin ve kadınların siyasete katılımı daha çok hizmet ve daha düzgün işlerin çıkarılmasına vesile olacaktır.Taze kanlara fırsat veren siyasi partiler ve halk bence bu işten karlı çıkacaklardır diye düşünüyorum.

« Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk ; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz. » M.K.ATATÜRK