Üniversiteler bulundukları kentlerin bacasız fabrikaları gibidir. Kentlerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı üzerinde önemli etkilere sahiptirler. Özellikle, üniversite öğrencilerinin yapmış oldukları harcamalar kent ekonomisine canlılık kazandıran önemli bir harcama grubunu oluşturmaktadır.

Hemen yanımızdaki Ereğli'ye baktığımızda Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu var. Şimdi bunun yanında Turizm Fakültesi açılacak. Sosyal ve Kültürel yapısı üst seviyede olan Ereğli'yi açılacak yeni bir fakülte ekonomik yönden saten güçlü olan İlçeyi daha güçlü hale getirecektir.

 

Alaplı'ya Fakülte İstiyoruz!

 

Faruk Çaturoğlunun AK Parti’den Zonguldak Milletvekili olmasından sonra Alaplı’ya bir Fakülte kazandırılması noktasında yaptığı girişimler son derece sevindiricidir.

Bu güne kadar Milletvekili düzeyinde hiç kimse Alaplı’ya Fakülte yapılması konusunda ağzından ne bir söz çıktığını duydum. Nede bir girişimde bulunduğunu gördüm. Sadece İlçedeki birkaç sivil toplum kuruluşunun gündeme getirdiği bir konu oldu.

Ancak şu var ki burada TSO Başkanı Recep Ocak’ın hakkını vermek lazım. İlçeye Fakülte kazandırılması için elinden geleni yapıyor. Konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışıyor. TSO dışında tüm sivil toplum kuruluşları ve derneklerin hatta siyasi partilerin bu konuyla ilgi destekleyici açıklamalar yapması gerekiyor.

Fakülte bana göre Alaplı’nın kurtuluş reçetesidir.

Bakın yanımızdaki Ereğli’ye, yıllardır kampüs alanı ve Turizm Fakültesi kazandırılması için büyük uğraşlar verdiler. Her ortamda konuyu dile getirerek ortak çalışma örneği gösterdiler. Sonunda istediklerini aldılar.

 

Bizim derdimiz bir tek bu olmalı!

 

Düşünün, Alaplı'ya 4 yıllık bir fakülte kurulmuş binlerce öğrenci İlçenin caddelerinde geziyor, alışveriş yapıp ihtiyaçlarını görüyorlar. Alaplı Meslek Yüksek Okulunda bu gün 3 bin civarında öğrenci eğitim görmektedir. Fakülte kurulduğu zaman bu sayı 8 bin belki 10 Bin bin civarında olacak. Bu kadar öğrenci can çekişen İlçe ekonomisinin düzelmesi demektir. İlçenin sosyal ve kültürel yönden zenginleşmesi demektir.

Bu gün 1 öğrenci günde sadece yemeğe ortalama 10 lira para harcıyor. Ayda 300 lira yapar, 8 bin öğrencinin yarısı bu şekilde harcama yapsa gerisi siz hesaplayın. İlçe ekonomisine sağlayacağı katkıyı varın siz düşünün?

Artık fındık kaç para olacak hesabı yapmayı bırakıp, İlçe ekonomisini başka nasıl geliştirip büyüte biliriz bunlara kafa yormamız gerekir.

Türkiye’de 2003 yılında sadece 70 tane üniversite vardı. Bu gün 193 tane üniversite var. Üniversitelerin yeni kurulduğu şehirleri araştırın. Ben araştırdım. Özelikle ekonomik yönden müthiş katkıları var. Bu katkıdan biz neden faydalanmayalım. Onun için birlik beraberlik için iktidarı muhalefetiyle hep birlikte bu konu gündem tutarak Alaplı’ya bir fakülte kazandıralım.

 

ALAPLI YAKINDA UYUZ OLACAK

 

Her gün onlarca kişiden sokak köpekleriyle ilgi mesajlar alıyorum. Bir çoğu da bu konuyla ilgi haber yapmamamızdan şikayetçi, inana sokakta haber yapmakla tek bir köpek kalmayacağını bilsem her gün haber yaparım.

Ancak bu haberle falan olacak iş değil.

Belediye sokak köpeklerini topluyor. Ancak bir süre sonra bakıyoruz ki sokaklar yine köpeklerle dolmuş.

Nereden ne şekilde İlçeye geliyor bilmiyorum.

Ama bildiğim tek şey insanların bu konuda büyük rahatsızlık duyduğu

Sokakta yürüyemez hale geldik.

Sokak köpeklerinin yanında özelikle Yeni Siteler Mahallesinde uyuz köpekler cirit atıyor. Tüyleri dökülmüş her yeri yara bere içinde ki köpekler okula giden küçük çocukları korkutuyor.

Şahit olduğu olaylar var.

Bu konu üzerinde Belediye daha çok durmalıdır. Sadece hizmet yapmakla değil insan sağlığı da Belediye ilgilendiren bir konudur.