Zonguldak Valiliği görevine atanan Ahmet Çınar hızlı başladı.
İzlencem o ki, makamda oturarak değil, konuları ve olayları yerinde görerek ve de katılımcı bir anlayışla çözüme kavuşturma ilkesiyle hareket ediyor.
Çünkü; göreve başladığından bu yana sürekli ilçeler ve kurum ve kuruluşları ziyaret eden Vali Çınar, bir de bu ziyaretleri protokol törenlerinin dışına taşır ise Türkiye’nin Efsane Valilerinden Recep Yazıcıoğlu gibi tarihe bir imza da o atar.
Bundan kazanan da Zonguldak olur.
 
Zonguldak’ın ilgiye ihtiyacı var.
Zonguldak’ın ihtiyacı olan bu ilgi sevgiyle güçlendirilirse çözüm bekleyen bir çok sorun umuyorum ki ortadan kalkar.
Örneğin ciddi bir kaynaktan duyduğum olaya göre;
Vali ilimizin değişik bölgelerinin fotoğraflarını istediğinde “yok” cevabı alınca şaşırmış.
Sonra?
Sonrası; profesyonel bir fotoğrafçı ekibiyle derhal iletişime geçilerek çalışılıp, eski fotoların dışında yeni fotoların bir araya getirilip albüm oluşturulmasını istemiş.
Bana bu konuyu anlatan kaynak “Vali Bey, her konuda profesyonellik arıyor. Konulara belgeli ve mantıklı baktığı için, önümüzdeki süreçte Zonguldak bu çalışmaların meyvesini mutla yer” dedi.
İnanın hoşuma gitti.
 
Vali Ahmet Çınar’ın Kdz. Ereğli’nin Çavuşağzı, Kireçlik, Alacaağzı, Kandilli varagel, Çamlı, Köseağzı’ndan başlayarak sahil boylarında yapacağı bir çalışma, bu bölgenin sosyal ve kültürel yaşamına çok büyük katkılar sağlar.
Çünkü Ereğli’nin her geçen gün daralan sosyal ve kültürel yaşamı, bu sahil boylarına sahip çıkılarak genişler ve bölgede “turizm” denen sektörün gelişmesini tetikler.
Kdz. Ereğli’de Turizm Otelcilik Lisesi var mı? Var!
Peki, Kdz. Ereğli’de Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı bir Turizm Otelcilik Fakültesi kurulacak mı? Evet!
O helde!!!
Bölgemizin bu eğitim dalını da besleyip güçlendirecek projelere imza atması gerekmez mi?
 
Bir bilgi paylaşayım hemen?
Kireçlik’te maden  ocakları vardı. Bu ocaklardan çıkan tüvenan kömürün satılabilir rakamları çok verimsiz olduğu için bu ocağın kapatılmasına karar verildiğinde, İstanbul Teknik Üniversitesi bu ocakla ilgilendi. Hatta Emel Sayın’ın eski kocasının da başında bulunduğu ekip Kireçlik’te inceleme yaparak. Bu ocağı üniversiteye devir almak istedi. Amaç, bu ocağı maden mühendisleri için tatbikat ocağı yapacaklar ve Kireçlik’e kuracakları sosyal tesislerle de yaz-kış kamp yapmayı düşünmüşlerdi. İstanbul-Kireçlik arasında deniz otobüsleri bile projede bulunuyordu. Bu proje gündeme geldiğinde Zekai Akcan’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Genel Müdürüydü.
Daha sonra Kireçlik için merhum Ünlü Ressam Osman Zeki Oral, Kireçlik’te gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu alan balıkçı kasabası olarak değerlendirilir ve bu bölgede konserve fabrikası da kurulur demişti.
Sonuçta, Kireçlik’teki üç şelale ve sahilini önemli bulan İl Genel Meclisi “Kamping Alanı” görüşünü oybirliği ile kabul etti.
Şimdi Kireçlik’te sosyal tesisler için proje hazırlanıp gerçekleştirilecek.
Ya Kandilli ve varagel.
Yukarıdan aşağıya tarih  yatıyor orada.
Ki, “Koruma altına alınması” da kabul edildi.
Kim mi koruyacak?
TTK:
TTK başta olmak üzere, konunun uzmanlarından oluşacak bir ekip, varagel ve çevresini turizme kazandırabilir.
İstemek başarmanın yarısı.
Bu istek var.
Eksik olan ise ilgi.
Bu ilgi Vali Çınar’ın yakacağı küçük bir ışık ile meşaleye dönüşebilir ki, Kdz. Ereğli yeni sosyal yaşam alanlarına kavuşurken, turizm sektöründe beklentilerin çok üzerinde atılımlar başlayabilir.
Nede olmasın?