Emekli öğretmen Nuriye Gümüş ile özel bir firmanın yetkili servisi Kerim Gümüş’ün çocukları Tanzer Gümüş, uzun yıllar hizmet verdiği müzik sektöründe bu kez “Özledin Mi Beni” isimli bestesinin ‘singel’i ile müzikseverleri buluşturdu. Sözlerini İlkay Karakılıç ile birlikte yazan Tanzer Gümüş, müziğini kendi yaptığı eserinin single çalışmasını; canlı enstrümanlar, vokal kayıtları, miks ve mastering işlemleri de kendi stüdyosunda hazırladı.

100 BİNE ULAŞTI

Kendine has yorumu ile seslendirdiği eserini 5 Aralık’ta dinleyenlerine sunan Tanzer Gümüş, YouTube’de de şimdiden yaklaşık 100 bin tıklanmaya ulaştı. Engin Altan Düzyatan, Merve Özbey, Kutsi, Berksan, Erkan Petekkaya, Ebru Cündübeyoğlu gibi ünlü isimlerin albümlerinde ve sahne çalışmalarında besteci, söz yazarı ve vokal koçu olarak görev alan sanatçı Tanzer Gümüş, ilk single’ı “Özledin Mi Beni” ile solo de kariyerine start vermiş oldu. Halen İstanbul’da birçok prestijli kulüplerde sahne almayı sürdüren Sanatçı, ikinci singel çalışmalarına ise ara vermeden başladı.

ARKADAŞ PARASIYLA GİTAR

Karadeniz Ereğli doğumlu Tanzer Gümüş’ün muzik dünyasının başlangıcı ise oldukça ilginç. Lise 3. Sınıfta okuduğu dönemde, arkadaşlarından topladığı para ile ilk gitarını alan Tanzer, o günleri şöyle anlatıyor: “Kırık dökük olan gitarımla 2 ay haşır neşir olduktan sonra 10 şarkılık bir repertuvar yaptım. Çok sevdiğim çocukluk arkadaşım Gökhan ile bir pastanede bedava müzik yapma girişiminde bulunduk. Pastane sahibi gereksiz görmesine rağmen bize bir hafta müsaade etti. Bir hafta dolduğunda işleri açıldığı için, artık bize ücret vermek istediğini söyleyerek yola devam etmemizi istedi.”

ÜSTAT AYKAN İLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Sonrasında halen Karadeniz Ereğli’de yaşayan üstat Müzik Öğretmenim Suat Aykan ile klasik gitar ve solfej eğitimlerim başladığını anlatan Tanzer Gümüş, “böylece okullu müzisyen olma yolculuğuma bu şekilde başladım. Kendisi, tüm karizması ile örnek olmuş harika bir müzisyendir” dedi. Müzik öğrenimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müzik Bölümü'nde tamamlayan Tanzer de, uzunca özgeçmişinde, her müzisyen gibi “Yeneceğim Seni İstanbul” diyerek, “İsyanbul” olarak isimlendirdiği metropele gittiğini belirtti.

TANZER’DEN DUYGUSAL SÖZLER

Verdiği uzun ve zorlu mücadele yıllarını aşarak, bir çok ünlü yorumcuya güfte ve bestesi kendisine ait eserleri veren Tanzer Gümüş’ün, özgeçmişini tamamladığı sözleri ise oldukça duygusal: “Müziği alırsanız benden geriye hiçbir şey kalmaz” diyerek hikayeme son vermek istiyorum. Her zaman arkamda olan Annem, babam ve kardeşlerime Hayatımın anlamı olan eşim ve çocuklarıma olan sevgilerimi ifade edecek tek şey şarkılarımda yer alan melodiler olabilir”