Zonguldak’ta 2003 yılından beri faaliyet gösteren ZMK - Zonguldak Motosiklet Spor Kulübü Batı Karadeniz Bölgesinde ilk defa yapılacak olan 1. Uluslararası Zonguldak Motosiklet Festivaline ev sahipliği yapacak.
Türkiye’den ve çeşitli ülkelerden birçok motosikletçinin katılımıyla gerçekleşecek olan Uluslararası Zonguldak Motosiklet festivaline yaklaşık 1000 motosiklet sürücüsünün katılması bekleniyor. Değirmenağzı plajında yapılacak festivalde O Ses Türkiye birincisi Hasan Doğru da sahne alacak.
Zonguldak Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Suat Ölmez; “Türkiye’nin dört bir yanından hatta yurt dışınlar telefonlar alıyoruz festivalimiz çok kalabalık olacak. Bu Festival Zonguldak ve turizm için çok önemli, bir çok yerli ve yabancı turist gelecek. Festivale giriş ücretsiz olacak 3 gün sürecek. Motosikleti ile festivale katılım sağlayanlara küçük hediyelerimiz olacak. Festivalde birçok etkinlik olacak bunlardan bazıları motosiklet ile yavaş gitme yarışması, halat çekme yarışması, bilek güreşi, yüzme yarışması, en güzel motosiklet yarışması, en yaşlı ve en genç motorcuların seçilmesi, en uzaktan gelen motorcunun seçilmesi, Değirmenağzı doğa yürüyüşü, halk oyunları gösterisi ve ateş başında birçok etkinliğimiz olacak. Zonguldak’ın tanıtımı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Festivale Gelen misafirlerimizi Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesine de götürerek bu yörenin tanıtımına büyük katkı vermeyi planlıyoruz.
Bu festivalin Zonguldak ve Kozlu’ya gerek tanıtım gerekse ekonomik açıdan büyük fayda sağlayacaktır. Festivali Zonguldak’lı hemşerilerimiz ve esnafımız da sahiplenerek gelen konuklara ev sahipleri olarak en güzel şekilde ağırlamamız konusunda desteğinizi bekliyoruz.” Dedi ve ekledi;
“ZMK festivali 22-23-24 Temmuz günlerinde Değirmenağzı plajında yapılacaktır. Alanın küçük olması sebebiyle içeriye motosiklet harici araç alınmayacaktır. Çadır yerleşimi yapılacağı için ateş ve mangal yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Bu konuda halkımızın anlayışına sığınıyor mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri almalarını tavsiye ediyoruz.
Festivalin ilimize ve ilçemize yakışır şekilde geçmesini diler tüm halkımıza şimdiden teşekkür ederim.”