Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, 110 yangın ihbar hattına yangından çok su ihtiyacı için arandığını bildirdi.
Taşkın, yaptığı açıklamada, Ereğli ve Alaplı’dan son bir ayda 110 yangın ihbar hattına 150’nin üzerinde arama yapıldığını bu aramalarını çoğunluğunun su için olduğunu söyledi.
Belediye olarak mümkün olduğunca köylerimizin su ihtiyacı karşıladıklarını ifade eden Taşkın, “Kuraklık ve fındık hasat dönemi olması nedeniyle köylerimizde su sıkıntısı yaşanmakta son bir ayda 110 yangın ihbar hattına 150’nin üzerinde arama yapıldı. 
Bu aramalardan 10 civarında yangın için arayanlar kalan aramalar ise, su ihtiyacı için oldu. Tüm köylerimizde su depolarına, camilere elimizden geldiğince su taşımaya çalışıyoruz. 
Son olarak Ereğli Toyfanlı köyü camisine su verdik. 
Su ihtiyacı olan her köye gidiyoruz.”
Toyfanlı Köyü Muhtarı Necati Kaya, 15 gündür su sıkıntısı çektiklerini Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü su için aradığını söyledi.
Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’na teşekkür ettiğini ifade eden Kaya, “15 gündür köyümüz bazı mahallelerinde su sıkıntısı vardı. 
Ereğli Belediyesinden istedik ancak geri dönen olmadı bende Alaplı Belediyesi itfaiye Müdürlüğünü arayarak su istedim sağ olsunlar onlarda hemen 1 tanker su gönderdiler. 
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve İtfaiye Müdürü Sinan Taşkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, ise, “Alaplı ve Ereğli köylerinden İtfaiye Müdürlüğümüze gelen su isteklerini tankerlerle karşılamaya çalışıyoruz. Son olarak Ereğli Toyfanlı köyü sanayi camisine su verdik. Haftada 4 gün köylere su taşıyoruz” dedi.