Zonguldak'ta yapılan "13. Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması"nın finalinde İstanbul’dan Hami Edis birinci oldu.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Merkez Ulu Camisi’ndeki yarışmada yaptığı konuşmada, 2004’den bu yana Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca çeşitli yarışmalar düzenlendiğini anımsattı.

Bu yılki etkinlikler çerçevesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen 13. Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması’nın ilçe, il ve bölgelerden sonra bölge birincilerinin katıldığı final yarışmasını gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

“Bu yarışmanın Zonguldak’ta yapılıyor olması ilimiz için ayrı bir mutluluktur, onurdur. Burada illerden sonra bölgelerden süzülerek buraya gelen 10 sesi güzel 10 kardeşimiz burada bir Kuran ziyafeti sunacaklar. Bizim ecdadımız, milletimiz Kuran’a hizmet eden bir ecdat ve millet. Cenabı Allah, Kuran’a hizmet eden kavimleri güçlendirmiş. Bizim ecdadımız, Kuran-ı Kerim’in edası, sedası konusunda tabiri caizse en güzel besteleri yazmış, Kuran’ı sesleriyle süslemişler.”

İlçe, il ve bölge yarışmalarının ardından finale kalan 10 din görevlisi, okuyacakları ayetleri kura ile seçti. 

Vatandaşların da ilgiyle takip ettiği yarışmada İstanbul’dan Hami Edis birinci, Van’dan Muhammed Sizcan ikinci, Trabzon’dan Yakup Okutan üçüncü oldu. 

Anadolu Ajansı