Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Taner Karakçı, yaptığı yazılı açıklamada, askerliklerine karar aldıran er statüsündeki yükümlülerin 1993/4 tertip olarak 21 Ekim 2013-7 Kasım 2013 ve 2 Aralık 2013-18 Aralık 2013 tarihlerinde iki grup halinde silah altına alınacaklarını açıkladı.
Askerlik Şubesi Başkanı Karakçı, yazılı açıklamasında, şunları söyledi:
“Sevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listeler, Askerlik Şubesi ilan levhasına asılmış olup, isteyenler öğrenebileceklerdir. Sevk evrakları, toplu sevkler ise, 4 Kasım 2013 ile 7 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Sevk evraklarını almak üzere Şubemize başvuracak yükümlülerin, nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Askere alınacakların sevk evraklarını en geç 7 Kasım 2013 tarihine kadar almaları gerekmektedir. Sevk evraklarını almayanlar ile
aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işleyeceğinden bundan dolayı cezalandırabilecekleri göz önünde bulundurularak, yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır.”