Alaplı İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan, Alaplı İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Adar, Bayırbucak Türkmenlerine uzanan yardım elini Alaplı halkı geri çevirmediğini söyledi.

Türkmenler başta olmak üzere bölgedeki insanların büyük sıkıntı çektiğini ifade eden Adar, “Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Alaplı Öğrenci Meclisi ve Alaplı Memur-Sen’e bağlı sendikaların işbirliğiyle başlatılan Alaplı Müftülüğü, sivil toplum örgütleri ve halkımızın destek verdiği Bayırbucak Türkmenlerine yardım kapması sonucunda toplanan 2 tır dolusu yardımı öğrencilerimizle birlikte Türkmen kardeşlerimize uğurluyoruz. Bu işe başlarken içimizde tereddütle karışık bir korku vardı. Acaba başarabilir miyiz diye ama hamdolsun bugün yardım için uzanan o eli Alaplı geri çevirmedi. Yediğini, giydiğini de parasını da paylaştı. Bugün bir kez daha Alaplı ile gurur duyduk.

Öğrencilerin okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş tarafından yapılan dua sonrası 2 tır yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Uğurlama törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Alaplı Memur-Sen İlçe Başkanı Murat Asma, Alaplı Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Keleş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Haber: Cem Sürmeneli