Almanya’nın Düsseldorf ve Dortmund havalimanları ile Zonguldak Havalimanından Nisan-Kasım 2014 tarihleri arasında 29 bin 991 vatandaş seyahat etti.

 

Zonguldak Sivil Havacılık A.Ş. (ZONHAV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya, 2014 yılında Almanya’nın Düsseldorf ve Dortmund havalimanlarından Zonguldak havalimanına 7,5 ayda toplam 240 uçağın gidiş-geliş yaptığını söyledi.

Kahya yaptığı açıklamasında, 240 seferde 29 bin 991 vatandaşın seyahat ettiğini belirterek şunları söyledi: “2014 Yılının Nisan ve Kasım dönemlerine bakıldığında 240 uçuşta toplam 29 bin 991 vatandaşımız Zonguldak havaalanından faydalanmıştır. Yıl oranlarına bakıldığında havalimanından seyahat eden yolcu sayısındaki artış da dikkati çekmektedir. Kış ayı nedeniyle Almanya-Zonguldak arasındaki uçuşlara ara verilmiştir. Yine 2014 yılı içerisinde Almanya’dan kalkan 3 uçağımız elverişsiz hava şartları nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına inmiş yolcularımız tahsis edilen otobüslerle hiçbir ücret ödemeden yolda yemekleri dahi verilerek evlerine ulaşmaları sağlanmıştır”

Vatandaşların huzurlu bir ortamda seyahat etmelerinden duydukları memnuniyeti ifade eden Kahya, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını başta Germania Hava Yolları ekibine ve Öger Türk Tur Personeline özverilerinden ötürü teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)