Festival günü 40 ton hamsinin yanı sıra, helva, soğan, ekmek, su ücretsiz olarak dağıtılacağını belirten Başkan Posbıyık, “Türkiye’nin pek çok noktasından vatandaşları festival alanında ağırlayacağız” dedi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 24 Kasım tarihinde gerçekleştirilmesi hedeflenen hamsi festivali hazırlıkları ile ilgili açıklamada bulundu. Posbıyık, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında 24 Kasım 2013 tarihinde düzenlenecek olan Hamsi Festivalinin bu yıl 12’ncisinin gerçekleştirileceğini söyledi. Ankara Gata Askeri Hastanede rehabilitasyon merkezinde tedavi gören gazilerin aileleri ile birlikte festivale katılmak için müracaatta bulunduğunu ve kendilerine özel bir yer tahsis edildiğini belirten Başkan Posbıyık şöyle konuştu: 

 

“GAZİLERİMİZ GELİYOR”
“Bu sene hamsi festivalini öğretmenlerimize olan saygımızdan ötürü 24 Kasım öğretmenler gününe denk getirdik. Öğretmenlerimize özel yerler ayırmak suretiyle onlara hamsi ikram edelim, hizmette bulunalım dedik. Aynı zamanda festivalimize Gata’da rehabilitasyon gören gazilerimiz müracaat ettiler onlar için özel bir yer ayırıyoruz, onlara da hizmet edeceğiz.  Huzurevinde kalan yaşlılarımız ile yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımız da bizlerle birlikte olacak. 

 

“KUZEY’İN OĞLU KUZEY’DEN GELECEK”
Hazırlıkların tamamı yapıldı, Volkan Konak ile anlaşma sağlandı. Kuzeyin oğlu olan Volkan Konak’ı denizden getirmeyi, kuzeyin oğlunu kuzeyden getirmeyi düşünüyoruz böyle bir söylemle yola çıktık. Aynı zamanda Erdemir’in su römorkörü gösteriler yapacak, motorları sahile davet edeceğiz. 40 ton civarında hamsi hazırlığını yaptık, 650 adet mangal 3 bin adet ızgara hazırlandı, ekmeğimiz, helvamız, suyumuz, soğanımız herşeyimiz hazır. İhaleye çıktık özel bir ekip ile anlaştık, hamsili pilav, hamsili çorba ve ekmek arası balık dağıtımı da yapılacak, çok büyük bir ilgi göreceğini umut ediyorum”

 

“HALKIMIZ DAVETLİDİR”
Posbıyık, bölgenin yanı sıra Türkiye’nin pek çok yerinden festivali katılımcıların olacağını da belirtti. Ereğli Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baki Kara’da Önder Gazetesi muhabirine mangalların hazırlandığı belediye atölyesinde yaptığı açıklamasında, “Mangalları kendi atölyelerimizde hazırlama çalışmalarımız son noktaya geldi. 
Bu yıl 12’ncisini gerçekleştireceğimiz festivalimize yoğun bir katılım olacağını umut ediyoruz. Hamsi bu sene bol halkımızı hamsi yemeğe davet ediyoruz” dedi.