Çaycuma Kalaycıoğlu köyünde ikamet eden 7 çocuk annesi Gülay Kalaycıoğlu (39), eşi ve çocukları ile birlikte gittiği Gökçebey Tavuk Festivali'nde ortadan kayboldu. 
Gökçebey ilçesindeki festivalde akşam saatlerinde sahne alan yerel sanatçı Ramazan Çelik konserini izleyen Gülay Kalaycıoğlu'nun, o sırada yanında bir arkadaşı ile ayrıldığı ve bir daha geri dönmediği öne sürüldü. 19 gündür kendisinden haber alınamayan Gülay Kalaycıoğlu’nun geride bıraktığı eşi ve çocukları, olayın şaşkınlığıyla günlerdir annelerini arıyor. 
Hayri Kalaycıoğlu, eşinin çocuklarına geri dönmesini isteyerek, çok mağdur durumda olduklarını ifade etti. Olay gününü anlatan Hayri Kalaycıoğlu, şöyle konuştu: “10 Mayıs'ta eşim ve çocuklarımla birlikte festivale eğlenmeye gittik. Top sahası yanında bulunan geniş bir alandı. Festival kalabalıktı. Ben 3 yaşındaki çocuğumu omuzumda tutuyordum. Rahat eğlensin diye ben eşimi serbest bırakmıştım. Bir süre sonra eşimin yanımızda olmadığını farkettim. 19 gündür kendisinden haber alamıyoruz. Bu süre içinde ne sesini ne de kendisini görmedim. Şu an çocuklarım mağdur durumdadır. Eşimin bir an önce yuvasına dönmesini istiyorum. Görenlerin bize haber vermelerini istiyorum. Eşimin bulunması için Gökçebey Savcılığı'na başvurdum.” 
Gülay Kalaycıoğlu’nun 13 yaşındaki kızı Sibel Kalaycıoğlu da, annesini çok sevdiğini eve geri dönmesini isteyerek şunları söyledi: “Ben o gün festivale gitmemiştim. Kardeşlerim eve döndüğünde 'annemiz yok' dediler. Şaşkın bir halde inanmadım. Annemin eve dönmesini istiyorum. Aramıza dönmesini istiyorum. Annemi kalbimden çok seviyorum.” 16 yaşındaki kızı Gülhan Kalaycıoğlu ise babası ile birlikte kendi araçları ile annesini ararken, "Gökçebey Tavuk Festivali'ne gitmiştik. Yarım saat sonra sahneye Ramazan Çelik çıktığında annemin kaybolduğunu, yabancı biriyle bir kız arkadaşı ile gittiğini fark ettik. O kız yanımıza geldiğinde annemi sorduk. Bize 'bilmiyorum' dedi. Ondan şüpheleniyoruz. Anne bizi duyuyorsan lütfen gel bizi bırakma” dedi. 
Gülay Kalaycıoğlu’nun kayınvalidesi Naciye Kalaycıoğlu da gelinini öz kızı gibi sevdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Canım, Gülay kızım, gelinim seni kızım gibi severek aldım. Bizi duyarsan çocuklarımızın arasına dön ne olursun. Neredeysen çık gel bize geri dön.”