Zonguldak, İstanbul ve Yalova’da uyuşturucu kaçakçılığına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 15 zanlıdan 8'i tutuklandı.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri son dönemlerde yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Büyük bir titizlik ile yürütülen istihbarat çalışmaları ve ihbarlar doğrultusunda Ereğli, İstanbul ve Yalova’da bazı kişilerin uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve kullanmak maksadıyla uyuşturucu madde satın aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 zanlıdan 7'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalırken, 8 zanlı adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bu arada bazı vatandaşlar, zanlıların adliyeye çıkarılışı sırada tepki gösterdi. Zanlılarla vatandaşlar arasında çıkan tartışma, polis ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden önlendi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptıkları istihbarat çalışmaları ve ihbarlar doğrultusunda 30 Ekim'de, Ereğli, İstanbul ve Yalova’da bazı kişilerin uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve kullanmak maksadıyla uyuşturucu madde satın aldıkları iddiasıyla 15 kişi gözaltına alınmıştı.