Kdz.Ereğli’de elektrik ve suyu olmayan tek odalı barakada yaşayan kadına, hayırseverler tarafından tek katlı ev yaptırılıyor. Ev yapımına yardım eden kadın Kaymakam ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırsevere teşekkür etti.

 

Kdz.Ereğli Kavaklık Mahallesi’nde hemde şehrin göbeğinde tek katlı barakada tam 9 yıldır elektriksiz ve suyu olmayan bir evde yaşam mücadelesi veren Meryem Erdoğan’a yardım eli uzandı. Kaymakamı İbrahim Çay, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 yıldır tek odalı barakada yaşayan Meryem Erdoğan'ın babasından aylık 280 lira para almasından dolayı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) yardım yapılamadığını ilçede bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından tek katlı bir ev yapılacağını bildirdi. Çay, “Hayırseverimiz kadının sorununun çözümü için devreye girdi. 
Şuan söz konusu yerde bir düzenlemeye gidildi ve tek katlı binanın yapımına başlandı. Vatandaşımızın bu bağlamda mağduriyetinin giderilmesinden ötürü mutluyuz” dedi. 

 

“KIŞA TAMAMLANACAK”
Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan’da, 2010 yılında Meryem Erdoğan’ın kadın sığınma evine yerleştirilmesi için girişim başlattıklarını ancak Erdoğan’ın buna sıcak bakmaması nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirterek, “Konunun Anadolu Ajansında ve Önder Gazetesinde haberin çıkmasının ardından Kaymakamımız ile bir değerlendirme yapıldı. Bir hayırseverimiz bu işi üstlendi. Şuan için 6 usta evi kısa sürede tamamlayabilmek için çalışmalarına başlandı. Kış gelmeden ev tamamen kullanışlı hale gelecektir” sözleri ile konuştu.

 

“ÇOK MUTLUYUM”
Meryem Erdoğan ise çok mutlu olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Haberi sizin yapmanızın ardından herkes buraya geldi.
9 Yıldır barakada yaşam mücadelesi veriyorum ne elektriğim var ne suyum. Şimdi Kaymakamımızın devreye girmesi ile bir hayırsever tek katlı bina yaptırıyor. Çok sevinçliyiz, mutluyum, allah razı olsun. Ereğli Kaymakamımız İbrahim Çay başta olmak üzere hayırsever vatandaşımıza binlerce teşekkür ediyorum”