Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Kdz.Ereğli’de Sinema Günleri 2013 etkinlikler yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül alan ‘ Aşk Tesadüfleri Sever’ isimli filmi ile başladı. 
Başrollerini Mehmet Günsür ve Belçim Bilgin’in oynadığı filmi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eşi Neriman Posbıyık, Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı ile birlikte izledi. 
      
 

NOSTALJİ YAŞADIK 
Posbıyık, açık havada film izlemenin büyük bir keyif olduğunu  belirterek “Kdz. Ereğli’de Sinema Günleri 2013 etkinlikleri kapsamında  halkımızı ödüllü filmlerle buluşturuyoruz. 
Burada Amfi tiyatroda halkımızla birlikte eski günleri yaşadık. Açıkhava Sineması etkinliklerini önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmeyi planlıyoruz“ dedi.
Kdz.Ereğli’de Sinema Günleri 2013 etkinlikleri Cumartesi günü ‘120’ filmi ile devam edecek.

 

‘HEDEFLERİMİZ YARIŞMALAR DÜZENLEMEK’
Kdz. Ereğli Belediye Başkanlık Danışmanı Rair Tokel, sinema günlerinin başladığını en kısa sürede Gezici Sinema Günleri adlı izlenceye Kdz. Ereğli’yi  katarak, hedeflerinin Altın Çilek Kısa Metrajlı Film Yarışması ya da Altın Çilek Belgesel Film Yarışması adlı yarışmalar düzenlemek olduğunu belirtti.
Tokel, “Sanat çevrelerince ‘Yedinci Sanat’ olarak nitelenen sinema hoşça zaman geçirmek ve eğlenmek için gidilen bir mekan olması yanında, bir buluşma yeriydi.
Film izlemek üzere gelen insanların birbiriyle tanışması, konuşması, tartışmasına olanak sağlayan sinema salonları ve açık hava sinemaları; insanlar arasındaki fiziksel yakınlaşmayı; izlenen film de, duygu ve düşünceleri varsıllaştırarak geliştiren çok önemli etkisel (kültürel) ve sanatsal bir iletişim aracıydı…
Böylesi sosyokültürel bir niteliği  ve hatta işlevi olan sinema ‘beyaz cam’ adı verilen televizyonun konutlarımıza girmesiyle eski önemini ve değerini yitirmeye başladı.
Yaşanan bu olumsuzluklar karşısında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sinemayı destekleme girişimlerine yerel yönetimlerin de katkı koyması düşüncesinde olan Belediyemiz de ulusal sinema örneklerinden oluşan ödüllü yerli filmleri halkımıza sunmayı planlamıştır.
Bu proje formatında kaleme aldığım bu etkinliği bu yıl başlattığımız için projenin adı ‘Kdz.Ereğli’de Sinema Günleri 2013 ‘ olarak belirledik ve her yıl yineleyerek sürdürmeyi planladık.
Kdz.Ereğli Belediyesi olarak Hedefimiz kısa erimde Ankara Sinema Derneği’nin organize ettiği ‘Gezici Sinema Günleri’ adlı izlenceye ilçemizi de katmak; uzun erimde ilçemizde ‘Altın Çilek Kısa Metrajlı Film Yarışması’ ya da ‘Altın Çilek Belgesel Film Yarışması’ adlı yarışmalar düzenlemektir.
Başkanımız Halil Posbıyık’ın destekleriyle halka ücretsiz olarak amfi tiyatro (amfiteatr) gösterime sunacağımız ‘Kdz.Ereğli’de sinema günleri 2013 ‘ adlı etkinliğe, ulusal sinemamızı uluslar arası festivallere taşıyan ‘Türkiye’den on film’ adlı filmlerle başlıyoruz. 
Katılımlarıyla bize her zaman güç ve moral veren halkımıza iyi seyirler dileriz” dedi.