Şırnak'ta 2007 yılında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Komando Er Ayhan Demirci'nin annesi Makbule Demirci, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak "Benim gibi birçok şehit annesinin yüreği artık yanmasın, her şey normale dönsün." dedi. 



18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkan Vekili Esra Alpago'nun da aralarında bulunduğu yetkililer, 2007 yılında Şırnak Bestler Dereler bölgesinde yürütülen operasyon sırasında terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Ayhan Demirci'nin mezarını ziyaret etti. Ziyarette şehidin babası Kamil, annesi Makbule ve kız kardeşi Arzu Demirci de hazır bulundu.



Ziyarette Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve şehidin mezarına karanfil bırakıldı. 

Anne Makbule Demirci, yaptığı açıklamada, oğlunun vatani görevini bitirmesine 10 gün kala şehit edildiğini belirterek, "Acımız hiç dinmedi, yüreğimiz yanıyor." dedi.

Terörü lanetleyen Demirci, şöyle konuştu:

"Şehit annesiyim. Yüreğimiz yanıyor. Oğlumun şehit olmasının üzerinden 9 sene geçmesine rağmen halen bu terör olayları devam ediyor. Her seferinde içimiz yanıyor. İnşallah birlik ve beraberlik olursa bu terörün üstesinden geleceğiz. Benim gibi birçok şehit annesinin yüreği artık yanmasın, her şey normale dönsün. Vatanımız ve milletimizin huzurlu olması için dua ediyorum. Bizim gibi şehit annelerinin normal hayatı yok. Biz yaşıyoruz ama öylesine yaşıyoruz. Çocuğumuz şehit diye dayanmaya çalışıyoruz. Vatanımız milletimiz sağ olsun."



Kore Gazisi Turhan İnan da şehit mezarlarını ziyaret ederek dua ettiğini belirtti.

Son dönemde artan terör saldırılarına tepki gösteren İnan, "Çok üzülüyoruz, içimiz parçalanıyor. Türk milleti bunun da üstesinden gelecektir." dedi.


(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)