Zonguldak'ta ruhsatsız kömür ocağındaki göçükte hayatını kaybeden madencinin eşi, 14 gün sonraki 4. evlilik yıl dönümünü eşinden ayrı geçirecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Kilimli ilçesinde, 7 Aralık'ta ruhsatsız işletilen kömür ocağında meydana gelen göçüğün altında kalarak yaşamını yitiren Volkan Kurtoğlu'nun (29) eşi Ayşe Kurtoğlu ile madencinin ağabeyleri genç yaşta kaybettikleri kardeşlerinin yasını tutuyor.

Evliliklerinin dördüncü yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken eşinin kaybetmenin hüznünü yaşayan Kurtoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüntüsünün kelimelerle tarif edilemeyeceğini söyledi.

Eşinin işsizlikten maden ocağına girdiğini vurgulayan Kurtoğlu, "Daha önce çalıştığı inşaattan parasını alamayınca madene girmeye başlamıştı. Mecbur kaldı. Evlilik yıl dönümümüz yaklaşmıştı, göremedi. Ocakta göçük olduktan sonra eşimi kurtarmak yerine kaçmışlar, sorumlulardan şikayetçiyim. Ocağın gerçek sahibinin kim olduğunu da öğrendik, onun hakkında da suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

 

- "Göçükten 3 saat sonra ölmüş"

Enver Kurtoğlu ise kardeşinin bir senedir ocakta çalıştığını, 2 bin 200 lira alacağı olduğundan da işi bırakamadığını savundu.

Alacağını temin etmesi durumunda kardeşinin madene girmemeyi düşündüğünü belirten Kurtoğlu, şunları kaydetti:

"Ocakta göçük saat 00.30 civarında olmuş. Kardeşim göçük altında kalmış, yanındaki arkadaşı ise kurtularak kaçmış. Arkadaşı daha sonra ruhsatsız ocağı işleten kişiye haber vermiş. Bu nedenle kardeşimin ocaktan çıkarılması sabaha karşı 03.30'u bulmuş. Otopside de ölüm saati olarak 03.30 yazıldığını öğrendik. Yani kardeşim iş kazasından 3 saat sonra ölmüş. Göçük sırasında yanında olan arkadaşı kaçmasaydı ve üzerindeki molozları alsaydı kurtulma ümidi vardı. Bu yüzden arkadaşı ile ocağın sahibi olduğunu öğrendiğimiz kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk."

Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen kömür ocağında 7 Aralık'ta meydana gelen göçüğün altında kalan Volkan Kurtoğlu, hayatını kaybetmişti. (AA)