Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Çaycuma ilçesine bağlı Kayıkçılar Köyü’nde “İyi Tarım Uygulamaları” adı altında üretim yapan sertifikalı üreticileri ziyaret etti.
Müdür Çelik, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürü Özgür Uslubaş, Ziraat Mühendisi Coşkun Ulutaş, Ziraat Mühendisi Suna Güncan, Veteriner Hekim Sedat Eren, Veteriner Hekim Hale Kavaklı, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Kayıkçılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Bayram Cura, Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu’yla birlikte “İyi Tarım Uygulamaları” Yapan Bahriye Albuzlu, Şencan Arslan, Zahide Günay, Satiye Arslan ve Hayriye Demirsoy’a ait seraları ziyaret etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ta ilk kez Kayıkçılar Köyü’nde uygulanan bu projenin devamlılığı ve yaygınlaşması için tüketicilerin bilinçli olması gerekiyor. Tüketiciler tarafından, ‘organik veya iyi tarım uygulamaları’ diye satılan ürünlerin mutlaka sertifikasının olup olmadığı sorulmalı. 
68 üreticiyle başlatılan bu uygulamada, sayının 168’lere çıkmasını hedefliyoruz. Tüketicilerimiz duyarlı olsun. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen İlçe Müdürü Özgür Uslubaş’a, Ziraat Mühendisi Suna Güncan’a ve tüm personele, Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu’ya, Kooperatif Başkanı Bayram Cura’ya teşekkür ederim” dedi.
Üreticilerden Zahide Günay ise, kendilerinin üretim aşamasında “İyi Tarım Uygulamaları”nın bütün şartlarını yerine getirdiklerini, ancak ürünlerinin tüketiciler tarafından pazarda talep görmediğini, tüketicilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Müdür Çelik, daha sonra Kayıkçılar Köyü Arıcıoğlu Mahallesi’ndeki parkta geçmiş dönemlerde kullanılan tarım aletlerini de inceledikten sonra karpuz yetiştiriciliği yapan Hasan Yıldız’ın bahçesini ziyaret etti. 
Üretici Hasan Yıldız, 10 dekarlık alanda “crimsontaytve tk 047” çeşitli 3 bin 300 aşılı fide kullanarak ekim yaptığını ve 25-30 ton verim aldığını söyledi. 
Müdür Çelik de, “Yüksek verim alınan karpuz yetiştiriciliği, ilçemiz için ekonomik anlamda iyi bir gelir kaynağı oluyor. Ürününüz bereketli, kazancınız bol olsun” dedi.