Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü olarak görev yapan Sinan Taşkın, 9 yıl önce adrenalin tutkusu nedeniyle öğretmenliği bırakarak itfaiyeci oldu.


Taşkın, yaptığı açıklamada, İstanbul’da 3 yıl sınıf öğretmenliği yaptığını öğretmenliği sırasında önce gönüllü itfaiyeci daha sonrada itfaiye eri olduğunu söyledi.



Adrenali ve hayat kurtarmayı çok sevdiğini anlatan Taşkın şöyle dedi:
“Üniversite hayatımdan sonra İstanbul’da bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladım. Adrenalin tutkusu bende çok fazla olduğu için, öğretmenlik yaptığım sıralarda İtfaiyecilerin gittiği yangınlara giderek neler yapıyorlar nasıl hareket ediyorlar, nasıl hayat kurtarıyorlar diye onları hep izlemişimdir. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi gönüllü itfaiyecilik kurslarına katılmaya başladım. Ardından İtfaiyeci olmak için sınav açıldı. Sınavı kazandıktan sonra mülakatları da geçerek öğretmenliği bıraktım ve itfaiyeci oldum. Bir süre itfaiye eri olarak çalıştıktan sonra açılan sınavda itfaiye eğitmeni oldum. İstanbul’da birçok yangın olaylarına katılarak hayatlar kurtardım. Alaplı ve Ereğli Belediyesinde eğitimler verdikten sonra ailemin de Ereğli’de yaşamasından dolayı Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdür olarak atandım. 6 yıldır da Alaplı’da itfaiye müdürü olarak görev yapıyorum. Burada birçok yangın ve kurtarma olaylarına gittim. Hayat kurtarmak ve insanlara yardım etmek bana büyük bir mutluluk veriyor. Eşim öğretmen 1 tane kız çocuğum var. Onunda bir gün itfaiyeci olmasını isterim.”




Haber: Cem Sürmeneli