Ünlü yazar Ahmet Ümit Bülent Ecevit Üniversitesi’nin konuğu Zonguldak’a geldi. İlk olarak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret eden ünlü yazar Ahmet Ümit, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşi ve imza gününde öğrencilerle ve Zonguldak halkıyla buluştu. Ahmet Ümit söyleşine, “Sizlere anlatacak bir hikâyem var. Onu mu anlatayım yoksa sorularınızı mı cevaplıyım?” sorusu ile başladı. İzleyiciler tercihlerini hikâyeden yana kullanınca Ahmet Ümit, dünyanın 7 farklı kıtasında yaşayan 7 farklı adamın aynı gece gördüğü bir rüyayı konu alan hikâyesini kendi üslubuyla anlattı. Hikâyenin edebi bir anlatıya dönüşmesi için neler yapılması gerektiğini anlatım tarzında yarattığı nüanslarla izleyiciye yansıtan Ümit, salondakilere keyifli anlar yaşattı.
Söyledikleriyle gündeme oturan Ahmet Ümit, her konuda düşüncelerini samimi bir dille aktararak,“Ben akşamları Tuz Gölü'ne baktığım zaman raks eden binlerce semazen görüyorum. Yazarlık biraz çatlaklıktır ne de olsa, aşk insanoğlunun bulduğu en şahane yalandır, ruh ikizi yalanını Sokrates uydurmuştur” dedi.

 

‘ZONGULDAK FARKLI BİR ŞEHİR’
Konuşmasında Zonguldakla ilgili düşüncelerini de dile getiren Ümit,  “Zonguldak gerçekten farklı bir şehir. Ben bu şehre her geldiğimde bitmeyen bu güzel enerji beni etkiliyor” şeklinde konuştu.  İzleyicilerin kitaplarında yarattığı olay ve karakterler hakkındaki sorularını da yanıtlayan Ahmet Ümit, söyleşinin arsından kitaplarını imzaladı.