Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan yazılı açıklamasında Anneler Günü ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Candan’ın mesajı şöyle:

İnsanlar tarih boyunca büyük değişim geçirdiler, farklı millet, kabile ve kültürlere ayrıldılar. Değişim ve farklılıklara rağmen değişmeyen tek şey, annelerin özverisi ve anne sevgisidir.  Bu nedenle insanın en çok değer verdiği ve sevdiği kişi olan anneler, yaşamları boyunca yaptıkları fedakârlık, gösterdikleri şefkat ve sevgi ile dünyanın en kutsal varlıklarıdır. Karşılıksız sevginin, fedakârlığın, özverinin, cana can katmanın tek kelimelik anlatımıdır “Annelik”.

“Cennet annelerin ayakları altındadır” diyen, insanlığın kurtuluşu ve Âlemlere Rahmet olsun diye gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), kurtuluş reçetemizi de bizlere belirtmiştir. Bunun için onları sadece bir günde anmak değil, senenin bütün günlerinde sevgimizi göstermeli ve gönüllerini almalıyız.

Milletimizin yüzyıllardır ayakta durmasını sağlayan temel değerlerin başında aile gelmektedir. Aile annelerin eseridir. Yuva sıcaklığını var eden, bizleri yetiştirip, faydalı bireyler olmamızı sağlayan, kendilerinden önce bizleri düşünen hep annelerimizdir.

Bu vesile ile bütün annelerimizin anneler gününü kutlar, saygı, sevgi ve minnet duygularımla ellerinden öperim.