AK Parti Zonguldak Kadın Kolları tarafından "Aile ve Bağımlılık" konulu konferans düzenlendi.

Aile danışmanı Semra Merdivan, Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'ndaki konferansta yaptığı konuşmada, sağlıklı aile iletişiminin sorunların konuşulması ve insanların birbirine saygı duymasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Aileleri bilinçlendirmek amacıyla bağımlılık ve aile ilişkisini konu alan konferans düzenlediklerini ifade eden Merdivan, şöyle konuştu:

"Bağımlılığın tekbir nedeni olduğunu söylemek doğru değildir. Bağımlılığa neden olan faktörleri şöyle sıralayabiliriz. Biyolojik, ergenin psikolojik gelişimi, kişiler arası çevre belirleyicileri, çevresel belirleyiciler ve toplumsal faktörlerdir. Özellikle ergenlerimize çok dikkat edeceğiz. Bu konuda aileler çok dikkatli olacaklar. Eğer ergenler değişikliklerinin farkına varamazlarsa bu değişime ayak uydurmakta zorlanıyorlar. Bu süre içerisinde ortaya çıkan kişilik oluşturma girişimleri, yeni ve yoğun duygu durumları ile genişlemiş kendilik duyumu gibi değişiklikler strese yol açar. Bu stres bazıları için çok yoğun yaşanır. Bu durumda ergenin psikolojik düzeni bozulur ve uyumsuz davranışların ortaya çıkma eğilimi artar."