Akçakoca sahillerinde oluşan kıyı erozyonununa karşı yatay mahmuzlar yapılması için proje çalışması başladı.


Balıkçı barınağındaki hazırlıkları inceleyen Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, burada yaptığı konuşmada, kıyı erozyonunu önlemede, olumlu katkılarının görüldüğü mahmuzların, Akçakoca sahillerinde de yapılması için bir süredir girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Yemenici, "Mahmuz" Projesi kapsamında bakanlıktan gelen heyetin çalışmalara başlandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

  "Bu konuyla ilgili olarak bir çok defa Ankara’ya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gidip sorunu dile getirdik. Talebimizi olumlu buldular ve  proje çalışmasını yapacak heyet geldi. Bugün buradan sağladığımız tekneyle denize açılacaklar ve beş gün sürecek bir çalışma başlatacaklar. Ekibin raporu doğrultusunda önce proje ardından da yapım çalışmaları inşallah başlatılacaktır. Bu konu Akçakoca ve Düzce açısından çok önemli hayati bir konu."

Harita Mühendisi İbrahim Çalışkan ise deniz dibi haritasını çıkartmaya çalıştıklarını aktararak, "Farklı derinliklerde deniz altının yapısını eğimini su akıntısı ve dalga etkisini çıkarma çalışması yapacağız. Bu veriler doğrultusunda kullanılacak malzemenin yapısından miktarına hacmine ve eğimine kadar hesaplamalar yapılacak. Kısaca ne tür bir imalat olması kararı bu projeye göre verilecektir" İfadesini kullandı.

AA