Kdz. Ereğli çevresindaralıksız devam eden sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde köylerde inceleme yapan AKP ilçe Başkanı Fatih Çakır’ın çalışmalarıyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı.

 

DEVLETİN TÜM İMKANLARI KULLANILIYOR

Beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin ve yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte gittiği Çaylıoğlu’nda selzedeler ile biraya gelerek üzüntülerini paylaşan Çakır, devletin tüm imkanlarını Çaylıoğlu halkı için kullanacağını söyledi.

Çakır burada gazetecilere yaptığı açıklama da,  Çaylıoğlu’na hayatın normale dönmesi için gerek AFAD ekiplerinin, gerekse Ereğli Belediyesinin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek,  bölgede hasar tespiti çalışmalarının yapıldığını ve yoğun bir çalışma olduğunu ifade etti.

 

BÖLGE NORMALE DÖNECEK

Çakır, hasar tespit çalışmalarına başladığını anlatarak şu görüşlere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi dün gece saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında İlçemize Güneşli (Çaylıoğlu) deresi taştı. Bazı köylerimizi sular bastı. Bizlerde yönetim kurulu ve il genel meclis üyelerimiz ile birlikte bölgeye geldik ve selzedelerimizin yardımına koştuk. Burada sel sebebiyle çiftçilerin mahsulleri, ürünler ciddi zarar görmüş durumda. İşyerlerini su basmış durumda.  Bu konuda gerekli incelemeler yapılacak, tekrar bölgenin normale dönmesini sağlayacağız.  Ereğli Belediyesine ait İtfaiye ekiplerimiz bölge merkezini temizliyor.  2-3 hastamız vardı,  112 acil Ambulansı ile bu hastalarımızı alındı ve Hastaneye ulaştırdık.  AFAD ekiplerimiz burada.  Çaylıoğlu merkez mahallesine bir sıkıntı görünmüyor. Elektrik ve su sorunu var,  bunlar giderilmeye çalışılıyor. Bölge Milletvekillerimiz Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’ın konuyla ilgili bilgileri var, yakından ilgileniyorlar.  Bizlere geçmiş olsun dileklerini ilettiler, bizde mağdur olan vatandaşlarımız ile konuştuk.  Milletvekillerimizin ve bizlerin geçmiş olsun dileklerini ilettik.  Üzüntülerimizi paylaştık. Devletimizin imkânlarının güçlü olduğunu yaralarının sarılacağını ifade ettik. Milletvekillerimizin de bu yönde bize desteği oldu.  Sevindirici olan taraf ise hiç bir can kaybımız yok.  Çaylıoğlu’nda hayat normale dönmeye başlıyor. “