AKSA Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş’den Ender Onur tarafından yapılan yazılı açıklamada,  Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde mobil araçlarla kaçak arama çalışmalarının yapıldığı şöyle bildirildi:

 

“AKSA Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş’ olarak, doğal gaz dağıtım ve işletim faaliyetlerini devam ettirdiğimiz Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde, 29 Nisan - 10 Mayıs 2014 tarihlerinde birincisi gerçekleştirilen mobil araç ile kaçak arama faaliyetinin ikincisi 1 Aralık 2014 -08 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu faaliyet kapsamında; RMS-A doğalgaz istasyonlarımız, bölge regülâtörlerimiz, müşteri istasyonlarımız, vana odalarımız, yer altı çelik ve PE doğalgaz hatlarımız optik metan detektörü teknolojisi ile donatılmış mobil kaçak arama aracı ile taranarak, kontrollerimiz tamamlanmıştır.

Doğalgaz dağıtım ve işletim faaliyetlerini devam ettirdiğimiz ve imalatını tamamlamış olduğumuz tüm hatlarımızın, özenli bir şekilde kontrollerinin yapıldığının, bu kontroller ile vatandaşların daha güvenli bir şekilde doğalgaz kullanımının sağlandığının bilgisini tüm bölge halkımız ile paylaşarak, çalışmalar sırasında gösterdikleri anlayış için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.” (Haber Merkezi)