Velidağı Köyünde 3 çocuğu ve astım hastası eşi ile tek katlı evde yaşayan Tacettin Akyüz (42), eğitim öğrenim gördüğü okuldan çocukların getirdiği ekmeklerle yaşama tutunduklarını söyledi.

 

“DEVLET SAHİP ÇIKMAYA BAŞLADI”

Taşımalı eğitim ile Ormanlı Beldesi’ndeki okula giden Necla (16), zihinsel engelli Yaşariye (12) ve 8 yaşındaki Ramazan Akyüz ile çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştıklarını belirten baba Akyüz, şunları söyledi: “Yaklaşık 40 kilometre şehir merkezine uzaklıktayız, eşimin rahatsızlığından ötürü başında duruyorum, ayrılamıyorum. Elektriğimiz yok, devlet büyüklerimiz sağ olsun durumumuz haber olunca devlet sahip çıkmaya başladı. Devletimiz ve hayırseverlerden Allah razı olsun”  

 

ASTIM HASTASI, TEDAVİSİNİ YAPTIRAMIYOR

Astım rahatsızlığı nedeniyle tedavisini de yaptıramadığını belirten Hava Akyüz ise tek odalı evde hiçbir elektronik eşyasının da bulunmadığını sefil bir hayat içerisinde yaşadıklarını belirtti. Gözyaşlarını tutamayan ve hayırseverlerden destek isteyen anne Akyüz, “Evimin hali ortada, yağış yağsa kar yağsa üzerimize yağıyor. Çocuklarımız 1 dilim ekmeği muhtaç, babaları çalışamıyor. 8 Yaşındaki oğlum babasına, ‘ne zaman sıcak bir yuvamız olacak?’ diye söylüyor ve ağlıyor, içimiz yanıyor. Kendim rahatsızım tedavimi de yaptıramıyorum.

 

“KIZIM ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR”

Kızım 16 yaşında muhasebe okuyor hayalleri çok, öğretmen olmak istiyor. 8 Yaşındaki oğlum ayakkabısı olmadığı için okula zorluklarla gönderiyoruz, ayaklarım üşüyor, ayaklarıma taş batıyor diye ağlıyor. Kaymakamlıktan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından geldiler, yardım getirdiler. Çocuklarımın yüzü gülmeye başladı” dedi.

 

TAHTA ZEMİN TEHLİKE DOLU

Evin tahta döşemelerinin eski olduğunu zaman zaman kırılan tahtalar nedeniyle bodrum katına düştüğünü belirten Hava Akyüz, “Çocuklarım kaç kez düştü, yuvarlandık, hastanelere gittik tedavi bile gördük” sözleri ile konuştu.

 

“SU İÇEREK KARINLARINI DOYURUYORLAR”

Elektrik, tuvalet, mutfak, su, çamaşır makinesi, televizyon, yatacak yatak bile olmadığını da ifade eden Hava Akyüz, çocuklarının okuldan artık yemekleri getirememesi durumunda su içerek uyuduklarını da vurgulayarak şunları söyledi: “Hastalığım nedeniyle fazla dolaşamıyorum. Çocuklarım okulda dağıtılan yemeklerden artanları eve getiriyorlar onun ile karınlarını doyuruyorlar yoksa su içerek uyuyorlar. Oğlum bu durum karşısında gözyaşlarına boğuluyor”

 

AİLENİN YAŞADIĞI EVDE İNCELEME

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, yaptığı açıklamasında Tacettin Akyüz ve Hava Akyüz ailesinin 2009 yılından bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olduğunu gıda, eğitim, kömür ve sağlık yardımları yapıldığını belirterek, “Aylık aileye vakfımız aracılığı ile 850-900 TL arasında para yardımı yapılmaktadır. 14 Nisan tarihinde yaptığımız inceleme sonucunda aileye gıda yardımında bulunuldu yine önümüzdeki günlerde giyim yardımları gerçekleştirilecektir. Ailenin evinin orman bölgesinde olması tapusunun olmaması nedeniyle Kdz.Ereğli Belediyesince keşif yaptırılarak onarımı için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden 12 bin TL’lik ödenek istenecek olup ödenek geldiğinde vakfımızca onarımı da yapılacaktır. Ayrıca aileye kamu kurum ve kuruluşlarınca ve ülkemizdeki yardım sever kişilerce adresleri istenerek aileye yardım yapılmak istenmektedir” dedi.

 

YARDIMLARI ALAMADILAR

Türkiye Taşkömürü Kurumu Merkez Atölyesinde çalışan maden işçilerinin yanı sıra mağduriyeti duyan bazı hayırseverler de yanlarında getirdikleri gıda ve nakit para yardımlarını aileye elden teslim etti. Baba Tacettin Akyüz, hayırseverlere çağrıda bulunarak yardımları Ormanlı PTT Şubesi’ne Tacettin Akyüz veya Hava Akyüz adına gönderilebileceğini belirtti. PTT Ereğli Şubesi’ne gönderilen bir miktar parayı alamadıklarını belirten Akyüz, “Ereğli’ye binbir türlü sorun ile geldik, paramız yok. Postaneye gittik ancak Hava Akyüz adına gönderilen paraları alamadık. Gerekçe olarak da Ereğli’de bir sürü Hava Akyüz var, yardım gönderenler isimlerini yazarlarsa ve Velidağı adresini de verirlerse yardımlar ulaşacak” sözleri ile seslendi.

 Ailenin ulaşılabilecek telefon numarası ise: 0539 506 08 70

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)