Alaplı Belediyesi Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 8 ay çalıştırılmak üzere 10 kişiye istihdam sağlayacak.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’nun Toplum Yararına Program projesi doğrultusunda, 8 ay çalıştırılmak üzere 10 kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, çalışma süresinin 1 Kasım 2013’de başlayıp 30 Haziran 2014’te sona ereceğini bildirdi. Çalışacak olanların Park ve Bahçeler Amirliği’nde istihdam edileceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu şöyle dedi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Türkiye İş Kurumu’nun Toplum Yararına Program’ı kapsamında, Alaplı Belediyesi de 10 adet işçi çalıştıracak.  Toplum Yararına Program (TYP) ; “İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlar. “ olarak tanımlanıyor.

Bu program kapsamında bizde Alaplı Belediyesi olarak 10 işsize, Park ve Bahçeler Amirliği’ne bağlı olarak çiçeklendirme, çimlendirme, ağaçlandırma, tırpanlama, çevre ve park düzenlemede çalıştırılmak üzere 1 Kasım 2013’ten başlayıp 30 Haziran 2014’te sona erecek şekilde 8 ay süreyle istihdam sağlayacağız. Program’dan yararlanmak isteyenlerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları; 18 yaşını tamamlamış olmaları; emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmaları, açık öğretim öğrencileri hariç öğrenci olmamaları, TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmaları gerekmektedir. Başvurular, bugünden itibaren (4 Ekim) tarihinde başlayıp 14 Ekim tarihinde sona erecektir ve  Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Başvuru süresinin sona ermesinin ardından, başvuru sayısının 10’un üzerinde olması durumunda istihdam edilecekler, Alaplı Belediyesi ve İŞKUR tarafından, noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecektir. TYP ile ilgili daha fazla bilgi, İŞKUR’un internet sayfasından da edinilebilir. “