Alaplı Belediyesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, her iki belediye başkanının onayını aldıktan sonra, Alaplı ile İzmir’in Narlıdere ilçesini, “Kardeş Belediye” ilan etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, beraberinde İzmir’in CHP’li Çiğli, Çeşme ve Narlıdere belediye başkanları ve Bayraklı belediye başkan yardımcısı ile birlikte Alaplı Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarete, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Harun ve Yönetim Kurulu üyeleriyle, CHP’li bazı ilçe ve belde belediye başkanları da eşlik etti. Alaplı Belediyesi önünde, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP’li Alaplı ve Gümeli belediye meclisi üyeleri, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve Yönetim kurulu üyeleriyle, İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Akyol ve partililer tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki heyet, Alaplı Belediye Başkanlığı makamında ağırlandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, CHP’nin “Kardeş Belediye” projesinin hızla yaygınlaştığını belirterek, belediye başkanlarından da onay aldıktan sonra, Alaplı ilçe ve Gümeli belde belediyesi ile İzmir’in Narlıdere Belediyesi’ni “Kardeş Belediye” ilan etti.
Veli Ağbaba, açıklamasında şöyle dedi: “Alaplı ilçemize henüz kardeş belediye yapmamıştık. Eğer kabul ederlerse Alaplı Belediye Başkanımız ile en tecrübeli belediye başkanlarımızdan İzmir Narlıdere Belediye Başkanımızı ve belediyeleri kardeş belediye ve kardeş belediye başkanı ilan ediyorum. Narlıdere-Alaplı kardeşliğinin Alaplı’ya önemli hizmetler getireceğine eminim. Burada sadece belediye başkanlarımız değil, Narlıdere ile Alaplı halkı da kardeş oluyor. Bundan sonra Narlıdere, sizin akrabanız, canınız ciğeriniz. Ben şimdiden başarılar diliyorum. Biz, sizin gibi belediye başkanlarımızın olmasından büyük onur duyuyoruz ve bunu her yerde de söylüyoruz. Bütün belediye başkanlarımız gece gündüz çalışıyor. Kardeş belediye projemiz her iki yerleşim biriminin kalkınmasına da büyük katkılarda bulunacaktır.” Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de açıklamasında, Alaplı halkı olarak, bu kardeşlikten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bugün yoğun bir gün geçirdik ve bu yoğunluğun sonunda kardeş bir belediyeye sahip olduk. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza ve Narlıdere Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. “ dedi.
 Uzun bir aradan sonra Alaplı’yı CHP’li belediyeler arasına kattıklarını hatırlatan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “ Şu anda güzel bir çalışmamız var Alaplı’da. Biz burada mazeret üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Hiç kimseyi geri çevirmiyoruz, elimizden geldiğince herkese yardımcı oluyoruz. Alaplı Belediyesi daha önce gece 11.00’de kapanıyordu, şimdi 24 saat çalışıyor. Bizden önce kanalizasyon, su hattı tamiri için ücret alınıyordu, şu anda bu ücreti de almıyoruz. Gelirimiz az olmasına rağmen artık bu ücretleri almıyoruz. Vatandaşa hizmet bizim başlıca görevimiz diye düşünüyoruz ve çok güzel bir çalışma yapıyoruz. Girilmeyen yolları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Alaplı Belediyesi olarak, ekip bütünlüğü içinde dört dörtlük bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacak. “ dedi.
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da, Alaplı ile “Kardeş Belediye” olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” Partimizin “kardeş belediye” projesi partimize ve belediyelerimize büyük bir ivme kazandıracaktır. Özellikle, yerelde yapılacak çalışmaların proje bazında dahi paylaşılması, yapılacak çalışmaların halka yansıması çok olumlu olacaktır. 
Bu projeyi hayata geçiren Genel Başkan Yardımcımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. CHP, zaten dayanışmanın birlikteliğin en yoğun olduğu bir partidir. Partimizin belediye başkanları olarak da dayanışmayı en üst noktaya getirmeye gayret edeceğiz. İzmir Narlıdere, gelişen bir ilçedir. Biz Narlıdere Belediyesi olarak, elimizden gelen katkıyı Sayın Belediye Başkanımıza ve burada yaşayan yurttaşlarımıza sunacağız. “ dedi.
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam da konuşmasında, “Sağolsun, Sayın Genel Başkan Yardımcımız bir proje geliştirdi. Bizler de bu projeyle belde belediyeleri olarak tecrübe kazanacağız, onların peşinden ilerleyeceğiz. “ dedi. 
Ziyaretin sonunda, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’a dizüstü bilgisayar hediye ederken, Tekin ve Saydam da, Batur ve tüm misafirlere fındık ve bal gibi yöresel ürünler hediye etti. (Haber Merkezi)