Konuşan Kdz. Ereğli amfi tiyatroda devam eden forumlarla yaşam buldu. Kentteki kısın çekişmelerin ve sürekli kavga ile gerilen ortamın hiçbir yarar sağlamadığını, tam aksine zarar verdiğinin bilincindeki ilçe halkı, tamamen kendiliğinden gelişen forumlarda görüşlerini özgürce ifade ederek bilgi paylaşımında bulunup, merak ettiklerini de sorguluyor.

22 Haziran akşamı 4. sü gerçekleştirilen forumda konu ilçede uzun süredir tartışılmakta olan emlak vergilerine getirildi. Bu konuda sağlıklı bir bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen konuşmacılar, en son olarak AKP'li Belediye Meclis Üyeleri Esra Alpago ile Yusuf Kalay'ın basında yer alan açıklamalarını okuduklarını belirttiler. AKP'li meclis üyelerinin kendilerini bilgilendirmesini isteyenler, "Forumlarımız açık ve burada gizli saklı yok. Herkes gelip görüşlerini paylaşıp bizleri de bilgilendirebilir. Örneğin emlak vergileri konusunda AKP'li meclis üyeleri gelip bize basına yaptıkları açıklamaları anlatabilirler" sözleriyle açık davet yaptılar.

Bazı konuşmacılar da AKP ilçe başkanının devletin yaptığı yatırımların önünde fotoğraf çektirmesini eleştirirken, bu eleştirilere "Bu fotoğraf evet yanlış ama belediyeler de bizim paramızla yapılan hizmetlerin önünde aynı fotoğrafı çektiriyorlar. Yanlış ise yanlıştır. Her iki yanlışı da tartışmalıyız. Benim hırsızım iyidir diye bir şey olmamalı" sözleriyle siyasetteki çapsızlığa vurgu yaptılar.